Η διατροφή που είθισται να ακολουθούμε κατά την διάρκεια της Σαρακοστής ( αλλά και σε άλλες περιόδους νηστείας) χαρακτηρίζεται κυρίως από την ολοκληρωτική αποχή από τρόφιμα ζωικής προέλευσης. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για αποχή από την κατανάλωση κρέατος κόκκινου, πουλερικών, ψαριών, αβγών , τυροκομικών και  γαλακτοκομικών προϊόντων. Πρόκειται για σημαντικές ομάδες τροφίμων οι οποίες αποκλείονται για μεγάλο χρονικά διάστημα και για το λόγο αυτό υπάρχει πάντα η ανησυχία για τυχόν ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά.

Η διατροφή των παιδιών, λόγω αυξημένου ρυθμού σωματικής ανάπτυξης και λόγω των ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων σε θρεπτικά συστατικά, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Διαβάστε περισσότερα στο 4moms.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!