Τώρα που οι φράουλες είναι στην εποχή τους, φτιάξτε το πιο υπέροχο παγωτό-γιαούρτι με μια συνταγή πολύ χαμηλή σε λιπαρά αλλά γεμάτη γεύση!
Ακόμη και όσοι προσέχουμε τη διατροφή μας, αναζητούμε μέσα στην ημέρα ένα γλυκό. Ειδικά τώρα που ο καιρός ανοίγει και αρχίζουν τα πρώτα παγωτά, μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας παγωτό-γιαούρτι με γεύση φράουλα και πολύ λίγες θερμίδες.
Υλικά:
500 γρ. φράουλες
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
1/3 φλιτζ. στέβια κρυσταλλική
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις βάζουμε στο multi μαζί με τη στέβια και τις χτυπάμε να πολτοποιηθούν. Αν δεν θέλουμε σποράκια στο παγωτό μας, σουρώνουμε τον πουρέ της φράουλας και στη συνέχεια τον αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το γιαούρτι κι ανακατεύουμε καλά, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να πάρουμε μια λεία κρέμα.
Αφήνουμε το μπολ με το παγωτό για 15΄ στο ψυγείο να κρυώσει και στη συνέχεια το αδειάζουμε στην παγωτομηχανή και το αφήνουμε μέχρι να πήξει. Εναλλακτικά, το βάζουμε σε πλαστική σακουλίτσα τροφίμων, την κλείνουμε καλά και την αφήνουμε στην κατάψυξη, σε οριζόντια θέση. Κάθε 15΄ περίπου τη βγάζουμε και ζουλάμε το περιεχόμενο, ώστε να πήξει ομοιόμορφα και να μην κάνει παγωμένους κρυστάλλους. Μόλις γίνει κρεμώδες όπως το θέλουμε, σερβίρουμε κι απολαμβάνουμε!