Τα τζίντζερ shots είναι ένα ρόφημα που τονώνει το ανοσοποιητικό φτιαγμένο με φρέσκο τζίντζερ, λεμόνι και μερικά ακόμη υλικά που έχετε στο σπίτι σας.
Τι είναι το τζίντζερ shot;
Το Ginger Shot είναι ένα μικρό συμπυκνωμένο ποτό με έντονη γεύση που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον χυμό ρίζας τζίντζερ σε συνδυασμό με χυμό λεμονιού. Ενισχύεται περαιτέρω με μαύρο πιπέρι και γλυκαίνεται με μέλι. Σε αυτή τη σπιτική εκδοχή επιτυγχάνουμε μια ισορροπία από πικάντικες, γλυκές και καυστικές γεύσεις που θα λατρέψουν όλοι. Αν και είναι σίγουρα γευστικό και νόστιμο, μερικοί μπορεί να βρουν τη γεύση μάλλον έντονη με μια αρκετά δυνατή θερμότητα. Αναμφισβήτητα, τα οφέλη ξεπερνούν σίγουρα το μειονέκτημα του.
Τζίντζερ shots: Η συνταγή για να κάνετε μόνοι σας το σφηνάκι που δυναμώνει το ανοσοποιητικό
- Ξεκινήστε ξεπλένοντας καλά το τζίντζερ κάτω από τρεχούμενο νερό. Τρίψτε με μια βούρτσα λαχανικών και ξεπλύνετε για να αφαιρέσετε τη λάσπη που έχει κολλήσει εκεί. Στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας.
- Ξεφλουδίστε τη ρίζα τζίντζερ με ένα κουτάλι ή ένα επιτραπέζιο μαχαίρι για να αφαιρέσετε το εξωτερικό. Εάν κάνετε μία δόση, ξεφλουδίστε μόνο μια ίντσα τζίντζερ (περίπου 5 γραμμάρια) διατηρώντας το υπόλοιπο ανέπαφο, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε την επόμενη μέρα.
- Ξεπλύνετε και κόψτε το λεμόνι. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε φρέσκο κομμένο λεμόνι κάθε μέρα.
- Αρχίστε να τρίβετε το τζίντζερ.
- Τρίβετε μόνο όσο χρειάζεται.
- Τοποθετήστε το σουρωτήρι πάνω από ένα φλιτζάνι και μεταφέρετε το τζίντζερ σε ένα λεπτό σουρωτήρι. Πιέστε προς τα κάτω με ένα κουτάλι για να βγάλετε χυμό. Τέλος πιέστε τον πολτό με τα δάχτυλά σας για να βγάλετε όσο το δυνατόν περισσότερο.
- Θα έχετε καθαρό χυμό τζίντζερ. Μετρήστε αυτό σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. 15 ml ανά ενήλικα, 5 ml για παιδιά από 3 έως 6 ετών και 10 ml για παιδιά από 7 έως 12 ετών.
- Στύβουμε το λεμόνι.
- Ανακατέψτε μαζί χυμό τζίντζερ και χυμό λεμονιού. Το τζίντζερ είναι έτοιμο σε αυτό το στάδιο
- Η προσθήκη μελιού και μαύρου πιπεριού είναι προαιρετική. Αλλά προσθέτουμε πάντα μέλι, καθώς δεν έχουμε περιορισμούς στη διατροφή. Μπορείτε να το αποφύγετε εάν δεν προτιμάτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με γλυκαντικό. Χρησιμοποιώ 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ανά σφηνάκι.
- Το μέλι χρειάζεται λίγο χρόνο για να διαλυθεί με τα άλλα συστατικά. Ανακατέψτε το καλά. Το χρώμα του τζίντζερ σας εξαρτάται από το είδος του μελιού που χρησιμοποιείτε.
Συμβουλή: Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε περισσότερα από 15 ml τζίντζερ σε κάθε σφηνάκι. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο χυμό λεμονιού αλλά όχι περισσότερο χυμό τζίντζερ καθώς μπορεί να προκαλέσει καούρα και οξύτητα.
Δεν καταναλώνουμε σφηνάκια τζίντζερ όλον το χρόνο. Εποχιακά όμως όποτε νιώθουμε την ανάγκη. Το συνεχίζουμε για 2 με 3 εβδομάδες το πολύ. Περιορίστε το για παιδιά σε 5 έως 7 ημέρες, εκτός εάν είναι χειμώνας.