Η ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Αλλοίμονο στους νέους» του 1961 με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Χορν και τη Μάρω Κοντού παραμένει μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου, παίζοντας με τον μύθο του Φάουστ με τον πλούσιο ηλικιωμένο που κάνει συμφωνία με τον διάβολο προκειμένου να του χαρίσει την χαμένη του νιότη.
Όταν ξεκίνησαν ωστόσο τα γυρίσματα διαπιστώθηκε ένα πρόβλημα: Οι μακιγιέρ που έφερνε ο Κλέαρχος Κονιτσιώτης, παραγωγός της ταινίας δεν μπορούσαν να μεταμορφώσουν πειστικά τον σαραντάχρονο τότε Χορν σε ηλικιωμένο. Το αποτέλεσμα αδικούσε την ερμηνεία του ηθοποιού.
Η λύση βρέθηκε στα μαγικά χέρια του βετεράνου βρετανού μακιγιέρ Dick Bonnor-Morris. Ο Dick Bonnor-Morris είχε στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 ταινίες ενώ αργότερα θα αναλάμβανε το μακιγιάζ για επιτυχημένες σειρές όπως «Ο Άγιος» με τον Ρότζερ Μουρ.
Ο μακιγιέρ κατέφθασε στην Αθήνα και το εφέ που δημιούργησε με το μακιγιάζ του στον Χορν είχε θεωρηθεί ιδιαίτερα επιτυχημένο από το κοινό της εποχής. H έλευση του Dick Bonnor-Morris προκάλεσε αίσθηση και είχε καλυφθεί από τον Τύπο. Oι φωτογραφίες από την διαδικασία του μακιγιάζ είχαν δημοσιευθεί από τις «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου.
Η αμοιβή του μακιγιέρ ήταν βέβαια αντάξια της φήμης του και της ικανότητας του και ως εκ τούτου εντυπωσιακή ιδιαίτερα για τον Χορν Όταν ο ηθοποιός έμαθε το ακριβές ποσό είπε αστειευόμενος στον Σακελλάριο: «Μα με τόσα λεφτά που πήρε αυτός να με γεράσει, δεν τα δίναμε καλύτερα σ’ έναν πλαστικό να με κάνει 20 χρόνια νεότερο;»
Η ταινία «Αλίμονο Στους Νέους» βγήκε στις αίθουσες το 1961 και ο Δημήτρης Χορν τιμήθηκε για την ερμηνεία του με το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Σε αυτήν τραγουδά μαζί με την Μάρω Κοντού το “Πες μου μια λέξη” του Μάνου Χατζιδάκι. Η ταινία είχε κόψει 37.302 εισιτήρια και ήρθε 16η μεταξύ 68 ταινιών της χρονιάς.
Διαβάστε επίσης:
Σπάνιες φωτογραφίες: Ο γάμος του Δημήτρη Χορν με την Άννα Γουλανδρή | Hello Magazine
Δημήτρης Χορν: Οι θυελλώδεις έρωτες με τις γυναίκες της ζωής του | Hello Magazine
Φωτογραφίες: Λεύκωμα “Δημήτρης Χορν”, έκδοσης του ιδρύματος Χορν-Γουλανδρή.