Ανύπαντρη, αυστηρών αρχών, υπέρμαχος της «επανάστασης» και φανατική θαυμάστρια του Ακύλα Μεγαρίτη, η Αιμιλία είναι ένα από τα πρόσωπα που σημαδεύουν την 3η σεζόν της σειράς “Άγριες Μέλισσες“.

Η Μαρία Καλλιμάνη, η οποία την υποδύεται, τη δικαιολογεί και μας εξηγεί γιατί.

Άγριες Μέλισσες

Από τη Μαρία Ανδρέου

Πώς σας έγινε η πρόταση για το ρόλο της Αιμιλίας;

Με πήρε τηλέφωνο η casting director της σειράς, η Μιράντα Ρωσταντή, αρχικά για έναν άλλο ρόλο, όμως τελικά η συνεργασία μας δεν ευδοκίμησε τότε. Ωστόσο, μου είχε πει ότι θα με έχει υπ’ όψιν της. Έτσι και έγινε στον 3ο κύκλο. Επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε ότι με σκέφτεται για το ρόλο της νέας δασκάλας του χωριού. Το σκηνοθέτη, τον Λευτέρη Χαρίτο, τον ήξερα από παλιά και του είχα μεγάλη εκτίμηση και ως άνθρωπο και ως δημιουργό. Νομίζω ότι η χημεία μας ήταν αμοιβαία. Ταιριάξαμε και με τους δύο και αρχίσαμε τη δουλειά!

Πώς «φτιάξατε» στο μυαλό σας τη νέα δασκάλα του χωριού;

Δεν μπορώ να πω ότι πάτησα σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά θα έλεγα ότι έκανα μια συρραφή από γυναίκες που έχω γνωρίσει κατά καιρούς στη ζωή μου, γυναίκες με ισχυρά «πρέπει». Επίσης, πήρα πολλά στοιχεία από δασκάλους μου, αλλά και από καθηγητές μου στο σχολείο που ήταν πιο αυστηροί. Έτσι έκανα τη σύνθεση, καθώς δεν έχω και πολλά στοιχεία για το παρελθόν της Αιμιλίας. Δεν ξέρω πράγματα για αυτήν και έτσι άρχισα να την πλάθω από τις σχολικές μου μνήμες και περισσότερο με τις αισθήσεις. Η Αιμιλία πιστεύει πολύ στην «επανάσταση» και την ιδεολογία των συνταγματαρχών, αν και αγνοεί πολλές από τις δράσεις τους. Όπως αγνοεί και πολλά πράγματα τα οποία κάνει ο γαμπρός της. Τον θαυμάζει, τον καμαρώνει ως πρότυπο συζύγου, πατέρα, πατριώτη, επιχειρηματία και καλλιεργημένου άντρα, αλλά πού να ήξερε ποιος κρύβεται πίσω από αυτήν τη μάσκα…

Πάντως, από μια άποψη είναι και επαναστάτρια της εποχής! Ανύπαντρη, τότε που ο γάμος σήμαινε κοινωνική καταξίωση

Η Αιμιλία δεν παντρεύεται από επιλογή και αυτό είναι απόλυτα σεβαστό, αν και θεωρείται μια πρώτης τάξεως νύφη. Μόνο να σκεφτεί κανείς ότι αν και γυναίκα, κατάφερε τη συγκεκριμένη εποχή να σπουδάσει, να γίνει δημόσιος λειτουργός και να κατακτήσει μια κοινωνική θέση και οικονομική ανεξαρτησία. Παίρνει αξία μέσα από το επάγγελμά της και πορεύεται σε προσωπικό επίπεδο μόνη της, βλέπει στη στάση της μια μαχητικότητα, μια πρόοδο. Πιστεύει, όμως, ότι η κοινωνία είχε χάσει βασικά στοιχεία όσον αφορά τις αξίες της μετά τον εμφύλιο και θεωρεί ότι οι «επαναστάτες» συνταγματάρχες θα τα επαναφέρουν. Η Αιμιλία είναι ηθικός άνθρωπος και δεν θέλει με τίποτα να σχολιάζουν αυτήν και την οικογένειά της, είναι πολύ καθωσπρέπει. Πιστεύω ότι αν μάθουμε πράγματα για το παρελθόν της, θα τη δικαιολογήσουμε, θα την καταλάβουμε. Θεωρώ ότι η ηρωίδα μου έχει οχυρωθεί πίσω από μια σκληρή συμπεριφορά και ζει μέσα από την αδελφή της και τα ανίψια της. Αυτά τα άτομα την ενδιαφέρουν στην πραγματικότητα και ο γαμπρός της, ο Ακύλας, και σε αυτούς βγάζει συναισθήματα.

Για την εξωσυζυγική σχέση της Ζωής τι λέει;

Δεν συμφωνεί καθόλου. Γενικώς, δεν συμφωνεί με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Ζωή, γι’ αυτό και είναι απότομη μαζί της. Ξέρει ότι ο Ακύλας είναι ένας σκληρός άνθρωπος, βλέπει ενίοτε τις εκρήξεις του, αλλά τον θαυμάζει ως σύζυγο που δεν έχει δώσει δικαιώματα και ως άξιο πατέρα και επιχειρηματία. Θα έλεγα κιόλας ότι ελκύεται από αυτόν, ότι υπάρχει μια φυσική έλξη, αν και έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να κάνει κάτι ερωτικό και παράνομο πίσω από την πλάτη της αδελφής της. Δεν θα σήκωνε ποτέ τα μάτια της στον άντρα της Ζωής, ακόμα και αν υπάρχει κάτι συναισθηματικό που τη δένει με τον Ακύλα, διότι αυτό αντιβαίνει στις αρχές της. Η αγάπη της για τη Ζωή και τα ανίψια της είναι αδιαμφισβήτητη και δεν θα την πουλούσε για κανένα πάθος.

Υπάρχει περίπτωση η Αιμιλία να πει στον Ακύλα ότι η αδελφή της θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να μην πέσει στην αγκαλιά ενός άλλου άντρα;

Την αδελφή της δεν θα την προδώσει ποτέ! Την καλύπτει κιόλας, παρόλο που ξέρει ότι απατά τον Ακύλα. Και την είχε κάνει χρυσή να τελειώσει την παράνομη σχέση της, με την οποία δεν συμφωνεί καθόλου. Δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει στη Ζωή και δεν καμαρώνει αυτό τον άντρα, που στέκεται στα πόδια του και θέλει να βγάλει λεφτά για να έχει μια καλύτερη ζωή η οικογένειά του στο μέλλον. Όχι ότι δεν βλέπει πως ο Ακύλας βγαίνει εκτός ορίων όταν εκνευρίζεται, αλλά επειδή τον συμπαθεί, εθελοτυφλεί και δεν σχολιάζει τη σκοτεινή και ακραία πλευρά του. Η Αιμιλία δεν θα ήθελε να ανακαλύψει κάτι ο Ακύλας για την αδελφή της, γιατί τρέμει το ξέσπασμά του. Όμως, όλα έρχονται στο φως. Πάντως, η Ζωή και ο Ακύλας είναι ένα προβληματικό ζευγάρι. Και η Ζωή με την αδελφή της επίσης θα έρθουν στα μαχαίρια.

Ο 3ος κύκλος των «Άγριων μελισσών» είναι ένα μάθημα ιστορίας για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι για τη χούντα;

Ο 3ος κύκλος ανοίγει στους τηλεθεατές ένα κομμάτι της ελληνικής ιστορίας μελανό και δύσκολο, γιατί πολλοί άνθρωποι πήγαν εξορία και βασανίστηκαν μόνο και μόνο επειδή είχαν αριστερή ιδεολογία. Και, δυστυχώς, τα άκρα ξεπηδούν πάνω σε δύσκολες στιγμές, όπως οι οικονομικές ή οι γεωπολιτικές κρίσεις. Δεν μπορεί η σειρά να μη δείξει τη βία που επικρατούσε, γιατί έτσι δεν θα έδειχνε την αλήθεια.

Την έβλεπες τη σειρά τις προηγούμενες χρονιές;

Ναι, προσπαθούσα να τη δω όταν δεν είχα επαγγελματικές υποχρεώσεις. Είχε και έχει πολύ ωραίους, δομημένους χαρακτήρες. Ο Ακύλας, ο Βόσκαρης είναι άνθρωποι κακοί χωρίς όρια, σκοτεινοί, που δεν συναντιούνται με το φως. Και ο Δούκας ήταν σκληρός άνθρωπος, αλλά φέτος βλέπουμε τις ρωγμές του.

Η Αιμιλία θα μπορέσει ποτέ να τα βρει με τις γυναίκες του χωριού;

Δεν νομίζω. Η Αιμιλία είναι μισητή γιατί είναι άνθρωπος του καθεστώτος και μέλος της οικογένειας Μεγαρίτη. Κάτι πήγε να φτιάξει με τις γυναίκες του χωριού, ένα σύλλογο, αλλά κι αυτό τσάκισε, γιατί η Αιμιλία θέλει να επιβάλλεται και να επεμβαίνει, αλλά και οι άλλες είναι τσαούσες! Δεν αρέσει ούτε η Αιμλία σε αυτές, ούτε κι εκείνη θέλει να τις κάνει παρέα.

Τώρα που θα γυρίσει ο δάσκαλος από την εξορία, η Αιμιλία τι θα κάνει;

Ο Λάμπρος θα είναι πάντα για τα παιδιά, τις οικογένειες και το Διαφάνι ο δάσκαλος του χωριού. Και για μένα, οι δάσκαλοι στη ζωή μου ήταν πολύ φωτεινά πρόσωπα. Έχω πολλά και καλά παραδείγματα από δασκάλους που μας έδωσαν πάρα πολλά. Υπήρχαν βέβαια και άλλοι, εκείνοι που ήθελαν να επιβάλουν την τάξη με το χάρακα, αλλά υπήρχαν και αυτοί που δεν έμειναν στη στείρα γνώση, αλλά επένδυσαν στη μόρφωσή μας, μας βοήθησαν στην καλλιέργειά μας και ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής μας την κριτική μέθοδο και άποψη.

Πού σας βλέπουμε φέτος στο θέατρο;

Είναι μεγάλη μου τιμή να παίζω με τη σπουδαία ηθοποιό Μπέτυ Αρβανίτη στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, στο έργο «Φθινόπωρο-Χειμώνας» τους Λαρς Νόρεν, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη. Το έργο αφορά τον πατέρα, τη μητέρα τις δυο κόρες και τις μεταξύ τους συναντήσεις στο πατρικό σπίτι, όπου λέγονται αλήθειες βασανιστικές και σκαλίζουν τις άσχημες στιγμές. Αλλά στο τέλος, μέσα από τη σύγκρουση, κυριαρχεί η αγάπη.

Πηγή: 7ΜΕΡΕΣTV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ