Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γαλάτσι, στο σχολείο βαριόταν εύκολα αλλά του άρεσαν πολύ οι ξένες γλώσσες. Με την μαγειρική δεν είχε καμία απολύτως σχέση και πήγε στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων έπειτα από παρότρυνση των γονιών του. Εκεί είδε με άλλο μάτι την ζαχαροπλαστική και σήμερα, ο Δημήτρης Χρονόπουλος γνωρίζει όσο κανείς άλλος την τέχνη της σοκολάτας.
Ο καταξιωμένος “pastry chef” μιλάει στο Hello.gr για τις συνεργασίες του με τους μεγαλύτερους σεφ, τους κομβικούς σταθμούς στην καριέρα του, την εμπειρία του από την συμμετοχή του στο “Bake off” αλλά και τους τηλεοπτικούς διαγωνισμούς μαγειρικής.
Της Κατερίνας Φάκα
Πώς γεννήθηκε η αγάπη για την ζαχαροπλαστική;
Όταν ξεκίνησα να φοιτώ στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, μετά από παρότρυνση του πατέρα μου, δεν ένοιωθα κατασταλαγμένος σχετικά με το εάν θα ακολουθούσα μελλοντικά το συγκεκριμένο επάγγελμα. Εκεί όμως γνώρισα τους καθηγητές ζαχαροπλαστικής μου Τάσο Ζησόπουλο και Κωνσταντίνο Παπαναστασίου οι οποίοι με έκαναν να δω με άλλο μάτι τη ζαχαροπλαστική, όχι ως επάγγελμα αλλά ως ένα είδος τέχνης. Η γνωριμία μου όμως λίγο αργότερα με τον μέντορά μου Gilles Δεληγιάννη, ήταν αυτή που άλλαξε όλη μου τη φιλοσοφία για τη ζαχαροπλαστική και τότε ακριβώς γεννήθηκε αυτή η αγάπη.
Έχετε συνεργαστεί με μεγάλους σεφ και βραβευμένα εστιατόρια. Ποιους σταθμούς θεωρείτε σημαντικούς και κομβικούς στην καριέρα σας;
Ως σημαντικούς σταθμούς θεωρώ όλες τις συνεργασίες μου διότι η κάθε μια με τον τρόπο της αποτελεί είτε μεγαλύτερο είτε μικρότερο κομμάτι όλου αυτού που έχω χτίσει έως σήμερα. Όμως ως κομβικούς θα χαρακτήριζα τη γνωριμία μου με τον μέντορά μου Gilles Δεληγιάννη, επίσης, τη συνεργασία μου με το εστιατόριο Σπονδή, η όποια έφερε και τη βράβευσή μου ως Καλύτερος Ζαχαροπλάστης στην Ελλάδα 2005-2006, και το εστιατόριο Βαρούλκο. Και φυσικά η γνωριμία μου με την κα Βάσω Μπουστάνη, η οποία οδήγησε στην έως σήμερα συνεργασία μου με την εταιρεία Deals και με τη σοκολατοποιΐα Valrhona.
Πώς ήταν η εμπειρία σας στο “Bake off“;
Η εμπειρία μου στο Bake Off Greece ήταν μοναδική, καθώς ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα τόσο ενεργά σε μια τόσο μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή. Εάν πω ότι αρχικά δεν δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ σε όλο αυτό το οποίο ήταν εντελώς έξω από τα νερά μου, θα ήταν ψέμα, όμως αφέθηκα στα χέρια των έμπειρων συνεργατών μου από την παραγωγή και το απήλαυσα στο έπακρο.
Ποια η γνώμη σας για τους τηλεοπτικούς διαγωνισμούς μαγειρικής; Βοηθούν τα νέα παιδιά;
Πιστεύω ότι όντως κάποια νέα παιδιά έχουν ευνοηθεί από τη συμμετοχή τους σε τηλεοπτικά προγράμματα, κυρίως γιατί γίνονται αναγνωρίσιμα στο ευρύ κοινό και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τους ανοίγονται κάποιες πόρτες. Βέβαια αυτό είναι μόνο η αρχή, έπειτα και αυτοί, όπως άλλωστε όλοι μας, πρέπει να εργαστούν σκληρά σε πραγματικές συνθήκες για να εξελιχθούν σε άρτιους επαγγελματίες και καλούς γνώστες του αντικειμένου.
Παρακολουθείτε Master Chef; Ποια η γνώμη σας για τα στοιχεία ριάλιτι που αποκτά το παιχνίδι;
Η αλήθεια είναι ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω το συγκεκριμένο πρόγραμμα πιο εντατικά διότι υπό φυσιολογικές συνθήκες ο ελεύθερος χρόνος μου είναι αρκετά περιορισμένος λόγω των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεών μου εντός και εκτός Ελλάδας.
Σχετικά με το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, το Master Chef θεωρείται αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο επιτυχημένα τηλεοπτικά προϊόντα των τελευταίων ετών αφού καταγράφει εξαιρετικά υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Συνεπώς, οι άνθρωποι της παραγωγής και όλοι οι συντελεστές κάνουν εξαιρετική δουλειά διότι φαίνεται ότι αφουγκράζονται με ιδιαίτερη επιτυχία τις ανάγκες του τηλεοπτικού κοινού και προσφέρουν στον τηλεθεατή αυτό ακριβώς που τον ευχαριστεί.