Ανδρέας Δερμιτζάκης, Νέα Υόρκη
Έτοιμη να μπει δυναμικά στο χώρο του real estate είναι η σύζυγος του Σταύρου Νιάρχου, Ντάσα Ζούκοβα λίγους μόνο μήνες αφού έφερε στο κόσμο το πρώτο παιδί του Έλληνα κληρονόμου.
Μετά τον εντυπωσιακό γάμο που πραγματοπoίησε το ζευγάρι το 2020 στο κοσμοπολίτικο Σεν Μόριτζ, όπου και χαρακτηρίστηκε ως το κοσμικό γεγονός της χρονιάς από τα πιο έγκριτα έντυπα και στις δυο πλευρές του Ατλαντικό, η εντυπωσιακή κυρία Νιάρχου έχει ήδη στα σκαριά το επόμενο μεγαλεπήβολο επαγγελματικό της project που φέρει την ονομασία RAY.
Μέσω της νέας αυτής εταιρίας η ίδια σκοπεύει να επαναπροσδιορίσει το τριώροφο Εθνικό Μαύρο Θέατρο στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης το οποίο ιδρύθηκε το 1968 από την Barbara Ann Teer και βρίσκεται στη γωνία της 125 οδού και 5ης Λεωφόρου. Πρόκειται για ένα κτήριο 21 ορόφων όπου μετά την ανακατασκευή του στους τέσσερις πρώτους ορόφους θα περιλαμβάνει το χώρο του θεάτρου, μαγαζιά, και έναν χώρο εκδηλώσεων ενώ μετά την τελική του δομή το όλο κτήριο θα περιλαμβάνει 222 διαμερίσματα καθώς και στούντιο καλλιτεχνών, χώρους συνεργασίας, κοινόχρηστες κουζίνες, βιβλιοθήκη αλλά και χώρο ευεξίας.
Το όλο εγχείρημα έχει αναλάβει η L+M Development Partners και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024. Βασικός στόχος της ίδιας είναι μέσω της RAY να δημιουργήσει χώρους διαμονής με πολύ προσβάσιμα ενοίκια κυρίως για καλλιτέχνες ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μην αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τις πόλεις και τις γειτονιές τους.
Ωστόσο τα σχέδια της κυρίας Νιάρχου δεν σταματάνε μόνο στην Νέα Υόρκη αλλά επεκτείνονται και σε άλλες πόλεις της Αμερικής, όπως η Φιλαδέλφεια, το Ώστιν, το Νασβιλ, το Ντένβερ , το Πόρτλαντ στο Όρεγκον ενώ ήδη η RAY έχει υπογράψει συμφωνία για κτήριο ενοικίασης 250 μονάδων στο Μαιάμι. Παρ όλα αυτά η Ντάσα Ζούκοβα δεν διστάζει να κάνει και άλλες αποκαλύψεις σχετικά με το νέο της επαγγελματικό project καθώς αυτό έχει ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον μερίδας του αμερικανικού τύπου με την ίδια να δηλώνει στο WSJ Magazine:
«Το προσωπικό μου όνειρο είναι να χτίσω την Αριζόνα. Νομίζω πως με αυτό το κλίμα που έχει και με τους χαμηλούς περιοριστικούς συντελεστές δόμησης θα μπορούσαμε να χτίσουμε κάτι απολύτως απίστευτο».