Η σχέση Κυριάκου και Ουρανίας, η αντίθεση του πρώτου στον ερωτικό δεσμό του Μπάμπη και της Ασημίνας, αλλά και η σθεναρή υποστήριξή του στην Ελένη. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής εξηγεί τους λόγους για τους οποίους έχει αγαπήσει το χαρακτήρα που υποδύεται στις «Άγριες Μέλισσες», εξηγεί πόσο τον βοήθησε η ψυχοθεραπεία να αλλάξει ουσιαστικά τη ζωή του και ομολογεί πως δεν υπάρχει ηθοποιός που δεν έχει δεχθεί λεκτική βία σε δουλειά.

Βαγγέλης Αλεξανδρής
Τι έχετε αγαπήσει στον Κυριάκο στην πορεία των σχεδόν δύο χρόνων της σειράς ;
Ο Κυριάκος είναι ένας πολύ ανθρώπινος, λαϊκός χαρακτήρας. Έχει ευαισθησίες, αδυναμίες και πάθη. Πλέον είναι πιο συντηρητικός από ό,τι στο παρελθόν. Υπάρχουν δικαιολογίες για τη συμπεριφορά του. Θέλοντας να αποδείξει πρωτίστως στον εαυτό του και στη συνέχεια στη γυναίκα του και στον κοινωνικό του περίγυρο ότι μπορεί να είναι ένας άξιος οικογενειάρχης, έχει ενδεχομένως ξεπεράσει κάποια όρια συντηρητισμού. Το σηκώνει και η εποχή άλλωστε.

Έρχεται σε κόντρα με τον Μπάμπη για τη σχέση σου με την Ασημίνα, για την οποία φαίνεται ότι διαφωνεί;
Ο Κυριάκος είναι υπέρ του έρωτα, άλλωστε είναι καλλιτέχνης. Από τη στιγμή όμως που η Ασημίνα είναι παντρεμένη και έχει παιδί με έναν αξιοσέβαστο άνθρωπο του χωριού, θεωρεί ότι οποιαδήποτε σχέση μαζί της είναι λάθος γιατί είναι παράνομη. Ο Κυριάκος στηρίζει τον Μπάμπη και νιώθει υπεύθυνος για αυτόν. Είναι ο χαμένος γιος του.

Βαγγέλης Αλεξανδρής

Δεν θέλει με τίποτα όμως να τα βρει με την Ασημίνα.
Στην παρούσα φάση, όπως είναι τα πράγματα, ο έρωτας του Μπάμπη και της Ασημίνας τον βρίσκει τελείως αντίθετο. Πιστεύει ότι είναι υπερβαίνει τα εσκαμμένα.

Βαγγέλης Αλεξανδρής

Συγκρούεται και με την Ουρανία όμως…
Θέλει να εξελιχθεί η γυναίκα του, αλλά όχι από το δρόμο που επιλέγει. Φοβάται το ενδεχόμενο να είναι αυτόνομη, για να μη διαλυθεί το σπίτι τους. Η ανάγκη του είναι να μεγαλώσει τον μικρό σωστά. Εκείνος δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ στο καφενείο. Δεν τους λείπουν τα χρήματα.

Θα ταχθεί στο πλευρό της Ελένης στην άγρια κόντρα και στο δικαστικό αγώνα της ενάντια στον Βόσκαρη;
Ο Κυριάκος ήταν πάντα υπέρ της Ελένης, παρόλο που τον είδαμε κάπως συγκρατημένο όταν επέστρεψε στο Διαφάνι. Προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες. Είναι με το μέρος της Ελένης. Έχει σοκαριστεί απ’ όσα έχει μάθει, όπως και όλοι οι κάτοικοι του χωριού. Κανείς δεν θέλει τον Βόσκαρη στο Διαφάνι.

Έρχομαι στην υπόλοιπη ζωή σας. Ο γιος σας είναι σχεδόν ενός έτους. Πόσο άλλαξε η ζωή σας όταν γίνατε πατέρας;
Η ζωή μου άλλαξε άρδην, υπό την έννοια των υποχρεώσεων, των ευθυνών, των συναισθημάτων, αλλά και του κινήτρου πλέον. Όπως και να το κάνεις, αυτό λειτουργεί ενστικτωδώς.

Η σύζυγός σας γέννησε στο σπίτι και όχι σε μαιευτήριο.

Ναι. Ήθελε να βιώσει αυτή την εμπειρία φυσιολογικά και κατέληξε σε αυτή την απόφαση. Εγώ όφειλα να σεβαστώ την επιθυμία της. Ευρύτερα θα σου έλεγα πως είναι ένας εναλλακτικός τρόπος, ο οποίος πλέον είναι και της μόδας.

Δεν φοβηθήκατε;
Δεν ήταν μόνη της. Δεν το αφήσαμε στην τύχη του. Ήταν μαζί της η μαία και ο βοηθός της, ενώ ήταν σε αναμονή και γιατρός σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι. Επιπλέον, όταν κάναμε τα μαθήματα τοκετού, ο γιατρός μάς έλεγε «Εγώ θα έρθω εκεί για να δω ότι όλα είναι καλά. Ουσιαστικά η μαία θα αναλάβει τη γέννα». Η μαία μας ήταν δύο χρόνια με τους γιατρούς χωρίς σύνορα. Είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση ανθρώπου.

Μεγαλώσατε στα Τρίκαλα με τον παππού και τη γιαγιά, επειδή οι γονείς σας είχαν χωρίσει. Υπήρξε αυτό το γεγονός αφορμή για πειράγματα ή bullying από τα υπόλοιπα παιδιά;
Στο χωριό δεν δέχτηκα κανένα bullying, γιατί ήταν μια μικρή, κλειστή κοινωνία. Αυτό συνέβη όταν ήρθα στην Αθήνα, γιατί μιλούσα εντελώς χωριάτικα. Πέρασα πολύ όμορφα παιδικά χρόνια.

Αισθανόσασταν το κενό της απουσίας των γονιών σας;
Έρχονταν και με έβλεπαν, επί της ουσίας δεν ένιωσα κανένα κενό. Πολλές φορές, αναλογιζόμενος το παρελθόν, αισθάνομαι πιο τυχερός από άλλα παιδιά που μεγάλωσαν με τους γονείς τους. Οι γιαγιάδες και οι παππούδες είναι πιο γενναιόδωροι με τα εγγόνια, ενώ οι γονείς συνήθως πιο αυστηροί. Είναι μια περίεργη κατάσταση.

Είναι εντυπωσιακό πως αποφασίσατε να μπείτε στο θέατρο στα είκοσι επτά σας μετά από ψυχοθεραπεία.
Ήταν κάτι που πάντα ήθελα να κάνω και τελικά το αποφάσισα. Όταν ήρθα στην Αθήνα, γράφτηκα σε έναν πολιτιστικό σύλλογο στους Αμπελόκηπους, όπου κάναμε διάφορες παραστάσεις. Μου άρεσε πολύ το θέατρο, αλλά το έβλεπα ως χόμπι. Δεν το έπαιρνα πολύ σοβαρά. Μετά το στρατό, πήγα σε ένα ΙΕΚ και ασχολήθηκα επαγγελματικά με τη διαφήμιση έως ότου ξεκίνησα ψυχοθεραπεία και άλλαξα ολοκληρωτικά.

Σας βοήθησε;
Απόλυτα. Θα σύστηνα ανεπιφύλακτα την ψυχοθεραπεία στον οποιοδήποτε άνθρωπο. Εγώ έκανα επί δυόμισι χρόνια. Η τέταρτη-πέμπτη φορά που επισκέπτεσαι το γιατρό είναι κομβική. Αν αντέξεις και συνεχίσεις, μόνο όφελος θα έχεις στη ζωή σου. Η ψυχοθεραπεία με έμαθε να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου, τις δυνάμεις μου, να κατανοήσω το χαρακτήρα μου, αλλά και να βγω λίγο έξω από εγώ μου, να με δω ως τρίτο πρόσωπο και να κάνω έτσι την αυτοκριτική μου.

Βιώσατε ποτέ εργασιακό εκφοβισμό, λεκτική ή σωματική βία;
Σωματική βία δεν έχω αντιμετωπίσει σε καμία περίπτωση. Όποιος ηθοποιός όμως ισχυρίζεται ότι δεν έχει δεχτεί λεκτική βία λέει ψέματα. Υπάρχουν στιγμές στην καριέρα όλων μας που θα έρθουμε σε αντιπαράθεση με κάποιο σκηνοθέτη γιατί δεν μας συμπαθεί, δεν μας πιστεύει ή δεν τον πιστεύουμε. Σίγουρα όμως δεν μου συνέβη σε τέτοιο βαθμό ώστε να πω ότι αυτό τον άνθρωπο θα τον καταγγείλω. Μπορεί ενίοτε να ξεπερνούσαν κάποια όρια, αλλά μετά μαζευόταν η κατάσταση. Σε ποια δουλειά δεν υπάρχει λεκτική βία; Στην οικοδομή; Στη διαφήμιση; Στη δημοσιογραφία; Δυστυχώς ακόμη στην Ελλάδα παλεύουμε για τα αυτονόητα. Εύχομαι να τελειώσει όλο αυτό σύντομα.

Διαβάστε περισσότερα στο 7 ΜΕΡΕΣ ΤV

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ