Πάρτε ένα κουνουπίδι και κόψτε το κομματάκια!
Εννοείται πως το πλένουμε πρώτα!
Βουτήξτε τα σε ελαιόλαδο ένα ένα !Βαλτε τα σε λαδόκολλα και ρίξτε τους αλάτι πιπέρι και καπνιστή παπρικα( αυτή κάνει τη διαφορα) και ψήστε τα στους 180 στο φούρνο για 20’!
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Γεμιστοί πατατοκεφτέδες με λαχανικά!
Βράστε πατάτες και μόλις κρυώσουν τις πολτοποιείτε όπως για πουρέ και προσθέτετε αλεύρι όσο χρειαστεί για να μπορείτε να πλάσετε μικρές μπάλες!
Στη συνέχεια κάνετε μια λακουβίτσα στη μέση και γεμίζετε την μπάλα πατάτας με λαχανικά της αρεσκείας σας που έχετε ήδη ψιλοκόψει και σοτάρει με λίγο λάδι κι αν θέλετε προσθέτετε λίγο τυρί vegan, η ό,τι αγαπάει η καρδιά σας. Προσωπικά προτιμώ τα vegan-και είτε τα βάζετε στο φούρνο με λίγο λάδι είτε σε αντικολλητικό τηγάνι!
Είναι φανταστικά!!!
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
#variemailigosimera #paizokouzinika #veganfood #veganchoices #healthyfood #food
Σπιτικό ψωμί με φέτα
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Πανεύκολο σοκολατένιο cake!
Δεν έχει βούτυρο οπότε είναι θερμιδικά κάπως καλύτερο!
Στον κάδο του μίξερ λοιπόν βάζετε
1 φλ. ελαιόλαδο
1φλ.ζαχαρη ( μπορεί και μαύρη)
1φλ.ζεστο νερό
5 αυγά
1 και 2/3 φλ. αλεύρι
1κγ μπέικιν
6κ.σ κακάο
λίγο αλάτι
Τα χτυπάτε διαδοχικά!
Το μείγμα βγαίνει σχετικά νερουλό και έτσι το βάζετε στην βουτυρωμένη φόρμα του cake και το ψήνετε για 50-55’ στους 180!
Όταν ψηθεί και κρυώσει το περιχύνετε με κουβερτούρα που έχετε λιώσει με bain marie
Όταν το κόψετε μέσα το cake σας θα είναι υγρό!
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Homemade μπάρες με σοκολάτα, ταχίνι και φυστικοβούτυρο
Superfood!
Φτιάχνετε τη βάση αναμιγνύοντας σε ένα μπολ
3κ.σ φυστικοβούτυρο
1 κ.σ ταχίνι
2κ.σ λάδι καρύδας
2κ.σ σφένδαμο
2 βανίλιες
λίγο αλάτι
1κ.γ τσια
1κ.γ λιναρόσπορο
1φλυτζανι φαγόπυρο ή κουακερ εάν δεν το βρείτε!
Τα ανακατεύετε με ένα κουτάλι να γίνει μια σφιχτή ζύμη και την στρώνετε σε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και την αφήνετε 1 ώρα στο ψυγείο!
Λιώνετε στη συνέχεια 1 σοκολάτα κουβερτούρα μαζί με 1 κ.σ φυστικοβούτυρο και 1κ.σ λάδι καρύδας.
Μόλις παγώσει η βάση σας στο ψυγείο ρίχνετε από πάνω το μείγμα σοκολάτας και το αφήνετε άλλη μια ώρα στο ψυγείο!
Στη συνέχεια το κόβετε λωρίδες η μπουκίτσες ,τα βάζετε σε σακουλάκια και τα βγάζετε από το ψυγείο κάθε φορά που θέλετε να τα φάτε!
Παίξτε με το μείγμα της βάσης και βάλτε ο,τι άλλο superfood θέλετε -κράνμπερι ,ξηρούς καρπούς αλεσμένους , γκότζι μπέρι- είναι ένας τρόπος να φάνε τα παιδιά σωστά και με απόλυτη ευχαρίστηση!
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ντόνατς
1 φλ. γάλα χλιαρό
1φακ.μαγια
1 1/2 κ.σ ζάχαρη
2 κρόκους
1 βανίλια
Ξύσμα πορτοκάλι
40γρ βούτυρο
3 φλ.αλεύρι
Βάζουμε σε ένα μπωλ το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη! Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 ‘
Προσθέτουμε στη συνέχεια το βούτυρο λιωμένο ,τα αυγά ,το ξύσμα ,τη βανίλια και στη συνέχεια το αλεύρι σταδιακά!
Μοσχομυρίζει ήδη!
Βάζουμε σε ένα άλλο μπωλ που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο ,το ζυμάρι και σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη για μισή ώρα!
Σε επιφάνεια που έχουμε αλευρώσει ανοίγουμε στη συνέχεια τη ζύμη με πλάστη και κόβουμε τα donuts χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι και για να κάνετε την τρυπούλα στη μέση ένα καπάκι!
Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά για 3’-4’!
Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το λάδι που μπορεί να έχουν κρατήσει!
Δε γίνονται ούτως η άλλως πολύ λαδερά!
Όταν κρυώσουν φτιάχνουμε και ρίχνουμε πάνω τους το γλάσο σοκολάτας!
Γλασο: 2κ.σ κακάο 1 κ.σ άχνη και λίγο γάλα !Τα ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα donuts!
Πανεύκολα! Φτιάξτε τα τώρα που τα παιδιά κάνουν τα μαθήματα τους από το σπίτι!
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υγιεινό και δυναμωτικό πρωινό με βρώμη
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διαβάστε περισσότερα στο hello.gr