Στην κουζίνα του σπιτιού της πέρασε δημιουργικό χρόνο η Όλγα Κεφαλογιάννη. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με καταγωγή από την Κρήτη, έφτιαξε κρητικό πιλάφι και μάλιστα, μοιράστηκε με τους followers της στο Instagram την παραδοσιακή συνταγή.

«Τελευταία Κυριακή του 2020 και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας μια παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής για Κρητικό πιλάφι
(χωρίς πολλά λιπαρά)

?Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Ένα ολόκληρο κοτόπουλο (κατά προτίμηση χωριάτικο)
Ρύζι “καρολίνα”
Λαχανικά (καρότα, σέλινο, κολοκύθια)
Φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

?‍?Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Μπορούμε να προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι (εγώ βάζω και μπούκοβο γιατί μου αρέσουν τα καρυκεύματα)

Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο και τα λαχανικά, τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Σουρώνουμε το ζουμί.

Για να φτιάξουμε το πιλάφι ακολουθούμε το γνωστό κανόνα 1 προς 3 (δηλ. για 1 φλιτζάνι ρύζι χρειαζόμαστε 3 φλιτζάνια ζουμί).

Σε χωριστή κατσαρόλα βάζουμε για κάθε 1 φλιτζάνι ρύζι, 3 φλιτζάνια ζουμί. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγες σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τη γεύση. Υπολογίζουμε περίπου 15’ και μετά προσθέτουμε φρέσκο χυμό λεμόνι (εγώ βάζω ένα λεμόνι ανα φλιτζάνι) και αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα.

Όταν τσεκάρουμε ότι είναι έτοιμο το ρύζι, το αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα για 5-10 λεπτά.

Σερβίρουμε το πιλάφι και το συνοδεύουμε με το κοτόπουλο και τα λαχανικά.

(Αν δεν θέλετε να φτιάξετε πιλάφι για πολλά άτομα, μπορείτε να φυλάξετε το ζωμό στο ψυγείο ή την κατάψυξη και να το χρησιμοποιήσετε αργότερα)», έγραψε η Όλγα Κεφαλογιάννη στον προσωπικό της λογαριασμό στο Ιnstagram.

Διαβάστε περισσότερα στο Hello.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ