Η Τζίτζι Χαντίντ, της οποίας ο πατέρας έχει καταγωγή από την Παλαιστίνη, πήρε θέση για τον πόλεμο στο Ισραήλ και καταδίκασε μέσω Instagram, τις επιθέσεις της Χαμάς. Όπως λέει, έχει «βαθιά συμπάθεια και σπαραγμό για τον αγώνα των Παλαιστινίων» ενώ στέλνει τη συμπαράστασή της τόσο σε εκείνους όσο και στους Εβραίους φίλους της.
Η Τζίτζι Χαντίντ τονίζει ότι, οι σκέψεις της, η αγάπη της, η συμπαράσταση της είναι με «όλους» όσοι επηρεάζονται από τον πόλεμο στο Ισραήλ, ειδικά τους «αθώους, πολλοί από τους οποίους είναι παιδιά».
Ειδικότερα το γνωστό μοντέλο γράφει:
«Οι σκέψεις μου είναι με όλους όσους επλήγησαν από αυτή την αδικαιολόγητη τραγωδία και που καθημερινά αθώες ζωές αφαιρούνται από αυτή τη σύγκρουση – πάρα πολλές από τις οποίες ανήκουν σε παιδιά. Έχω βαθιά ενσυναίσθηση και σπαράζω για τον παλαιστινιακό αγώνα και τη ζωή υπό κατοχή, είναι μια ευθύνη που έχω καθημερινά», ανέφερε αρχικά η Τζίτζι Χαντίντ ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Αισθάνομαι επίσης ευθύνη απέναντι στους Εβραίους φίλους μου να το καταστήσω σαφές, όπως το έκανα πριν: Ενώ έχω ελπίδες και όνειρα για τους Παλαιστίνιους, κανένα από αυτά δεν περιλαμβάνει το κακό Εβραίο».
Στη συνέχεια ανέφερε: «Η τρομοκρατία αθώων ανθρώπων δεν ευθυγραμμίζεται και δεν κάνει καλό στο κίνημα της “Ελεύθερης Παλαιστίνης”. Η ιδέα ότι όντως έχει τροφοδοτήσει έναν επώδυνο, μακροχρόνιο κύκλο αντιποίνων (που κανένας αθώος άμαχος, Παλαιστίνιος ή Ισραηλινός, δεν αξίζει να είναι θύμα) και βοηθά στη διαιώνιση της ψευδούς ιδέας ότι το να είσαι υπέρ της Παλαιστίνης = αντισημίτης. Αν πονάτε καθώς μοιράζομαι τα συλλυπητήριά μου σήμερα με τους αγαπημένους μου, Παλαιστίνιους και Εβραίους, σας στέλνω την αγάπη και τη δύναμή μου – όποιος κι αν είστε.
Υπάρχουν πολλά περίπλοκα, προσωπικά και έγκυρα συναισθήματα, αλλά κάθε άνθρωπος αξίζει τα βασικά δικαιώματα, τη θεραπεία και την ασφάλεια. ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία, την εθνότητα ή το πού γεννήθηκαν. Ξέρω ότι τα λόγια μου δεν θα είναι ποτέ αρκετά ή δεν θα γιατρέψουν τις βαθιές πληγές τόσων πολλών, αλλά προσεύχομαι για την ασφάλεια των αθώων ζωών, πάντα», κατέληξε η Τζίτζι Χαντιντ.