Στην ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Μητσοτάκη υποδέχτηκαν τον πρίγκιπα Κάρολο και την Δούκισσα της Κορνουάλης, το απόγευμα της Τετάρτης.
Από τη Γεωργία Παπαδημητρίου και το Σάββα Μπίτζα
Εκτός τον πρίγκιπα Κάρολο και τη Δούκισσα της Κορνουάλης, στα εγκαίνια της Νέας Εθνικής Πινακοθήκης, παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδη, ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο Πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας Patrick Maisonnave, η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Κέιτ Σμιθ, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με τον σύζυγό της κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο και ο Πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου, Ζαν Λουκ Μαρτίνες.
Oι πρώτες φωτογραφίες
Συνοπτικά το πρόγραμμα για τις εκδηλώσεις
18.15: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη υποδέχτηκαν τους προσκεκλημένους στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Ακολούθησαν σύντομες ομιλίες από τον Πρωθυπουργό, την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τη Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.
20:30 Επίσημο Δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο. Προσφώνηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και αντιφωνήσεις των προσκεκλημένων.
Το μενού του δείπνου στο Προεδρικό Μέγαρο
Το μενού στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακκελαροπούλου απόψε το βράδυ, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπογράφει ο βραβευμένος σεφ με αστέρι Michelin, Λευτέρης Λαζάρου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Channel, το μενού θα βασίζεται στο ψάρι και θα περιλαμβάνει προϊόντα από πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως είναι η πεσκανδρίτσα από την Εύβοια , το λάδι Καλαμάτας και η μαστίχα χίου.
Το κυρίως πιάτο δεν είναι άλλο από φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης, ενώ το επιδόρπιο περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα και φιστίκια Αιγίνης. Στο τραπέζι θα υπάρχουν εκλεκτές ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα και άφθονος καφές.
Διαβάστε επίσης