Η συµµετοχή της στην κωµωδία των Ρήγα-Αποστόλου, «Η τούρτα της µαµάς», το σενάριο που υπογράφει για την καθηµερινή σειρά, «Ήλιος», οι ανατροπές των χαρακτήρων στα επόµενα επεισόδια, η πανδηµία, ο γιος της που ζει στις ΗΠΑ και της δίνει χαρά, κάνοντας τα όνειρά του πράξη, αλλά και ο Στράτος Τζώρτζογλου. Η Μαρία Γεωργιάδου εξηγεί στον Γιάννη Βίτσα και το «7 ΜΕΡΕΣ TV» πόσο η δηµιουργία τη βοήθησε να αντεπεξέλθει τη δύσκολη συνθήκη που βιώνουµε και εξοµολογείται πως ονειρεύεται να βρίσκεται κοντά σε ανυστερόβουλους, ανοιχτούς και καθαρούς ανθρώπους.
Οι τελευταίοι οκτώ µήνες της έξαρσης της πανδηµίας σε βρήκαν σε απολύτως δηµιουργική δράση, αφού συµµετέχεις στην κωµωδία των Ρήγα-Αποστόλου, «Η τούρτα της µαµάς», αλλά και γράφεις το σενάριο της καθηµερινής σειράς «Ήλιος» του ΑΝΤ1. Αντιλαµβάνοµαι ότι αντιµετωπίζεις όλο αυτό το δύσκολο διάστηµα πολύ γόνιµα.
Η συγγραφή σεναρίων δεν σταμάτησε κατά κάποιον τρόπο καθόλου αυτήν τη χρονιά. Από τη «Γυναίκα χωρίς όνομα» πέρασα αμέσως σχεδόν στο επόμενο σενάριο του «Ήλιου». Ουσιαστικά, δεν έκανα διακοπές. Με ευχαριστεί ότι δημιουργώ. Η συμμετοχή μου στην «Τούρτα της μαμάς» με χαροποίησε πολύ, γιατί δούλεψα με τους εκλεκτούς Αλέξανδρο Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, όσο και γιατί βρέθηκα με αγαπημένους φίλους. Η Καίτη Κωνσταντίνου είναι συμμαθήτριά μου στη σχολή του Κουν. Πέρασα πολύ όμορφα επίσης με τη Λυδία Φωτοπούλου αλλά και τα νεότερα παιδιά. Υποδύομαι τη μητέρα τής Ζέτας, Βάσω. Είναι μια εξωστρεφής και θρασεία κυρία, η οποία έρχεται στην οικογένεια, έχοντας ως γνώμονα να «φωνάξει» πως καμία δεν είναι τόσο καλή όσο η κόρη της. Ουσιαστικά, δεν διαφαίνεται καμία διάθεση να συμπλεύσει, αλλά, τουναντίον, να τσακωθεί με τους υπόλοιπους. Η μεγαλύτερή της αντίπαλος είναι η Μαριλού. Ανταγωνίζονται ποια θα πει το πιο εντυπωσιακά κακό πράγμα στην άλλη. Θα επιστρέψει ξανά στην οικογένεια και θα δημιουργήσει αναστάτωση.
Έρχοµαι και στον «Ήλιο», ο οποίος απέκτησε φανατικό κοινό.
Νιώθω χαρά, γιατί η σειρά αυτή έχει να κάνει με σχέσεις, με χαρακτήρες και ανθρώπινα διλήμματα. Ένας εμποδισμένος έρωτας, δύο άνθρωποι που έχουν χωρίσει, ενώ δεν το θέλουν στην πραγματικότητα, νέοι έρωτες που γεννιούνται, άνθρωποι που υπερασπίζουν το καλό, όπως είναι ο υπαστυνόμος, ο οποίος λειτουργεί ως καταλύτης σε ένα σωρό μυστήρια, αδικίες και φόνους. Παράλληλα με το κοινωνικό έχει και ένα αστυνομικό κομμάτι.
Ο Φίλιππος και η Λήδα είναι µαζί, παρόλο που η Αλίκη και η Αλεξάνδρα συµµαχούν, προκειµένου να τους χωρίσουν. Θα καταφέρουν να µπλοκάρουν τη σχέση τους;
Η Αλίκη και η Αλεξάνδρα δεν λειτουργούν ταυτόσημα. Η Αλεξάνδρα είναι μια γυναίκα κυριαρχική, χειριστική, η οποία πάντα κινούσε νήματα. Η μητέρα που θέλει πραγματικά να οργανώσει τη ζωή του γιου της με έναν τρόπο που να μην της ξεφεύγει το παραμικρό. Έχει εμποδίσει τον Φίλιππο να προχωρήσει, να πατήσει ουσιαστικά στα πόδια του. Ο ίδιος οδηγείται τώρα σε μια αργή ενηλικίωση, προκειμένου να ξεφύγει από το πλέγμα των σχέσεων που αυτή δημιούργησε. Η Αλίκη από την άλλη δεν έχει τον δικό της χειρισμό. Είναι απλώς μια γυναίκα που αγαπά πολύ τον άνθρωπό της. Έζησε μαζί του δεκαεπτά χρόνια, έχει μια οικογένεια που αγαπά πολύ και δεν θέλει να χάσει τίποτα απ’ αυτά. Επειδή για χάρη της αγάπης μπορεί να κάνει κανείς διάφορα πράγματα, φτάνει να σκεφθεί μέχρι το ότι μπορεί να ταυτίσει τη δική της ενέργεια και δύναμη με της Αλεξάνδρας. Είναι ουσιαστικά και γι’ αυτήν υπέρβαση. Τώρα, αν θα πετύχουν αυτό που θέλουν, είναι μια ολόκληρη ιστορία, γιατί εξαρτάται από το πόσο οι Φίλιππος και Λήδα θα κρατήσουν το μεταξύ τους όρκο ειλικρινείας που έχουν δώσει και δεν θα επιτρέψουν να τους χωρίσουν τα ψέματα. Είναι βαθιά επιθυμία τους να ζήσουν τον έρωτά τους στην ολότητα. Προκύπτει ένα μεγάλο ερώτημα, αν θα ευοδωθεί μέσα στον κυκεώνα αντιδράσεων που φέρει, σε ένα ουσιαστικά αρνητικό κύμα του περίγυρού τους. Θα τους επηρεάσει γιατί είναι ευαίσθητοι. Δεν μπορούν να είναι αδιάφοροι με ό,τι συμβαίνει γύρω τους.
Η Νίκη, όπως αντίστοιχα και ο Δήµος, κατηγορούνται για το φόνο του Ανδρέα.
Κανείς δεν ξέρει τι έχει συμβεί εκείνη τη νύχτα που ο Ανδρέας βρίσκεται νεκρός. Ουσιαστικά είναι κάτι που απασχολεί τον Δημήτρη και παίρνει και αρκετό χρόνο να λυθεί. Είναι μια πολύ περίεργη υπόθεση, της οποίας τα αληθινά κίνητρα είναι πολύ καλά κρυμμένα και δύσκολα αποκαλύπτονται.
Θα οδηγηθούν στη φυλακή η Νίκη και ο Δήµος;
Όταν κάποιος κατηγορείται για φόνο, συνήθως κρατείται και έπειτα προφυλακίζεται. Εφόσον κατηγορούνται για φόνο ή για συνέργεια, η οδός είναι αυτή. Από την άλλη, θα πάρει χρόνο και πολύ κόπο από τον Δημήτρη να ανακαλύψει τα αληθινά κίνητρα γι’ αυτόν το φόνο και τον αληθινό ένοχο.
Ποιον από τους ήρωες έχεις αγαπήσει;
Όλοι οι χαρακτήρες έχουν ανθρώπινα στοιχεία. Αγαπώ την αθωότητα και το αγνό βλέμμα της Λίζας, την ακεραιότητα του Δημήτρη, το κοφτερό του μυαλό, την ειλικρίνεια που έχει απέναντι σ’ αυτά που ο ίδιος νιώθει ή συμβαίνουν. Καταλαβαίνω επίσης το βλέμμα του Φίλιππου, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος διχασμένος ανάμεσα σε μια αγάπη ζωής για τη γυναίκα του, αλλά και τον έρωτά του για τη Λήδα ο οποίος έμενε ανεκπλήρωτος. Αισθάνεται σαν να έχει εγκλωβιστεί σε νήματα που ύφαναν άλλοι.
Σε έχει επηρεάσει η πανδηµία;
Φυσικά. Θέλω να πιστεύω ότι πάντα μπορούμε να βγάλουμε κάτι καλό από οτιδήποτε συμβαίνει. Δοκιμάστηκαν οι αντοχές μας, η ψυχολογία μας. Ένα καθεστώς κλεισίματος και εσωστρέφειας σίγουρα δεν είναι το καλύτερο για κανέναν άνθρωπο που το υφίσταται. Από την άλλη, είναι ίσως μια αφορμή για ενδοσκόπηση. Να βρεθείς απέναντι στον εαυτό σου, να διαβάσεις τα αγαπημένα σου βιβλία, να ασχοληθείς με πράγματα που είχες αφήσει πίσω στη ζωή σου.
Αντιλαµβάνοµαι ότι είσαι ένας βαθιά αισιόδοξος άνθρωπος, ο οποίος δεν παραιτείσαι και αντιµετωπίζει κάθε συνθήκη κατάµατα.
Προσπαθώ να μην αφήσω να με καταβάλει αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση. Η ζωή μου προχωρά κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Έχω τη δύναμη να αντεπεξέλθω, ακόμα και σ’ αυτές, με ευθύνη. Προσαρμόζομαι και θέλω να βλέπω αισιόδοξα τα πράγματα. Είναι παράλληλα μια δυσβάστακτη οικονομικά συνθήκη για όλους μας. Ο καθένας θεωρώ ότι μπορεί να πειθαρχήσει για το καλό, να βρει μια ισορροπία μέσα σ’ αυτό, μέχρι να ολοκληρωθεί, ή να πάρει μια άλλη μορφή.
Ο γιος σου Αλκιβιάδης σπουδάζει σκηνοθεσία στις ΗΠΑ. Σε αγχώνει ως γεγονός, γιατί είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό;
Ανησύχησα τον πρώτο καιρό για το παιδί μου, με όσα συμβαίνουν εκεί, για το πώς θα περάσει αυτό το φοβερό κύμα της πανδημίας. Όταν είδα ότι αντιμετωπίζονται τα πράγματα με περισσότερη ψυχραιμία και ωριμότητα, αισθάνθηκα ήσυχη.
Του πρότεινες να έρθει στην Ελλάδα;
Δεν μπορούσε να έρθει την περίοδο που ήταν πιο εύκολο και έπειτα δεν είχε νόημα, γιατί τον Αύγουστο άρχιζε ξανά τα μαθήματά του.
Σου λείπει;
Κρατάμε μια καθημερινή, σταθερή επαφή και ομολογώ ότι αυτό είναι ένα πολύ σπουδαίο υποκατάστατο. Από την άλλη, χαίρομαι που σπουδάζει αυτό που θέλει. Είμαι καλά όταν ο ίδιος αισθάνεται όμορφα. Θέλω να εξελιχθεί όπως επιθυμεί. Είναι χαρά να τον βλέπω να προχωρά στο δρόμο που έχει διαλέξει.
Παρατηρούσα µια δηµόσια, κοινή σας εµφάνιση µε τον Στράτο Τζώρτζογλου και τη γυναίκα του Σοφία και σκεπτόµουν πόσο ωραίο είναι ότι παραµένετε καλοί φίλοι, ενώ έχει κλείσει πολλά χρόνια η προσωπική σας σχέση.
Με τον Στράτο, το κυριότερο είναι ότι είμαστε γονείς ενός παιδιού. Αυτό είναι ανθρώπινο και δεν σταματά ποτέ. Οι γονείς είναι πάντα γονείς.
Τι θα ήθελες να σου φέρει ο χρόνος;
Σοφία και γαλήνη. Θα ήθελα να μπορώ να έχω ένα πλαίσιο ζωής που να με κάνει χαρούμενη, να βρίσκομαι κοντά σε ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπούν, δεν έχουν υστεροβουλία και είναι ανοιχτοί και καθαροί.
Διαβάστε περισσότερα στο “7 ΜΕΡΕΣ TV” που κυκλοφορεί
Διαβάστε επίσης:
Συνέντευξη Τάμτα: “Έζησα lockdown επί τέσσερα χρόνια λόγω του πολέµου στη Γεωργία”