Ένα γνήσιο Μεσογειακό σνακ, αυτά τα σάντουιτς με φρέσκια μοτσαρέλα και φύλλα ρόκας μοσχοβολάνε Ιταλία!
Όταν πεινάμε, ένα σάντουιτς είναι η πιο εύκολη λύση. Ας ξεφύγουμε για λίγο από τη μονοτονία της κλασικής συνταγής τυρί-γαλοπούλα και ας χρησιμοποιήσουμε απλά υλικά, που όλοι μπορεί να έχουμε στο ψυγείο μας, για να φτιάξουμε ένα γρήγορο αλλά ταυτόχρονα γκουρμέ σνακ με τη χαρακτηριστική πικάντικη γεύση της ρόκας, τη μυρωδιά του βασιλικού και τη βελούδινη γεύση της φρέσκιας μοτσαρέλα.
Υλικά:
4 φέτες ψωμί ζυμωτό
2 φέτες μοτσαρέλα για τοστ
4 φέτες ντομάτα
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Φύλλα ρόκας
1/2 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
3-4 φύλλα βασιλικού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε 4 λεπτές φέτες από ένα καρβέλι ζυμωτό ψωμί και βάζουμε τις δύο μπροστά μας στον πάγκο της κουζίνας. Απλώνουμε σε καθεμιά μία φέτα μοτσαρέλα για τοστ και 2 φέτες ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και προσθέτουμε μερικές φέτες κρεμμύδι.
Πάνω στη ντομάτα ακουμπάμε μερικές φέτες φρέσκια μοτσαρέλα και τελειώνουμε με φύλλα βασιλικού και ρόκας. Σκεπάζουμε τα σαντουιτσάκια με τις δύο φέτες ψωμιού που αφήσαμε στην άκρη και ψήνουμε σε καυτή τοστιέρα, πιέζοντας για να ξεροψηθούν.
Photo credits: istock