Η θερμοκρασία πέφτει και τι καλύτερο από μία ζεστή σοκολατόπιτα, συνοδευμένη με ένα ζεστό ρόφημα;
Σοκολατόπιτα με σμέουρα. Μία συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου που έγινε viral! Δείτε τη συνταγή
ΥΛΙΚΑ:
- 400γρ. σοκολάτα με 55% κακάο
- 400γρ. βούτυρο Lurpak
- 8 αυγά (400γρ.)
- 300γρ. ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή)
- 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ:
- 500γρ. (καθαρό βάρος) σμέουρα φρέσκα, ή κατεψυγμένα, πολτοποιημένα και σουρωμένα
- 50γρ. ζάχαρη
Φρέσκα σμέουρα για διακόσμηση
Εναλλακτικά, αντί για σως: 1 βάζο μαρμελάδα σμέουρου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ:
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί προσέχοντας να μην ανεβάσουμε πολύ τη θερμοκρασία και την κάψουμε.
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Ενσωματώνουμε σε αυτά τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το αλεύρι το οποίο έχουμε πριν κοσκινίσει.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή μια φόρμα μίας χρήσης διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 5-6 εκ.
Αδειάζουμε μέσα σε αυτό το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20 λεπτά.
Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160ο C και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα και σερβίρουμε απλώνοντας επάνω τα σμέουρα και τη σως .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ:
Σε μια μικρή κατσαρόλα αδειάζουμε τον χυμό του Σμέουρου, προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε για ένα λεπτό από το σημείο βρασμού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
ΤΙP: Αν θέλετε, μπορείτε για ευκολία να αντικαταστήσετε τη σως με 1 βάζο μαρμελάδα σμέουρων.