Με αφορμή τα 94ά γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ, οι ζαχαροπλάστες του παλατιού του Μπάκιγχαμ μοιράζονται μία υπέροχη συνταγή από τα cupcakes που τρώει η μονάρχης και τα υπόλοιπα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Η συνταγή δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό του Μπάκιγχαμ.
Tα υλικά για περίπου 15 cupcakes
15γρ ξύδι
300ml γάλα
50 ml φυτικό λάδι
60γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 αβγά
Λίγη βανίλια
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
75 γρ. κακάο
300 γρ ζάχαρη άχνη
10 γρ σόδα
100 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
Για τη βουτυρόκρεμα:
90 γρ κουβερτούρα με υψηλή περιεκτικότητα κακάο
100 γρ βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς
Ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και τη σόδα σε ένα μπολ
Χτυπήστε σε ένα ξεχωριστό σκεύος τα αβγά με τη βανίλια, το βούτυρο, το ηλιέλαιο και το ξύδι
Στη συνέχεια προσθέστε το υγρό μείγμα σας στο στέρεο, λίγο λίγο
Προσέξτε η ζύμη σας να ομοιογενειοποιηθεί και να μην έχει σβόλους
Στη συνέχεια προσθέστε τη λευκή σοκολάτα (ή εναλλακτικά ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα)
Με ένα κουτάλι μοιράστε τη ζύμη σας στις φόρμες των cupcakes
Ψήστε για 15 με 18 λεπτά
Αφήστε τα κέικ σας να κρυώσουν
Για τη βουτυρόκρεμα:
Χτυπήστε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να επιτύχετε μία ελαφριά και κρεμώδη υφή
Στη συνέχεια προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα
Καλύψτε τα cupcakes σας (αφού έχουν κρυώσει) είτε με μία σπάτουλα είτε με ένα κορνέ.