Ένα γεύμα με μυρωδιές και γεύση που ενθουσιάζει και τους πιο απαιτητικούς, ενώ η διαδικασία παρασκευής τους είναι εύκολη, γρήγορη και… απολαυστική!
Χρόνος προετοιμασίας: 30΄
Για 4 άτομα
YΛΙΚΑ
l 2 κ.σ. ελαιόλαδο l 2 φλιτζ. κους κους l 1/2 κ.γ. κρόκο Κοζάνης σε σκόνη l 4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών l 3-4 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο l 1 φλιτζ. κράνμπερι αποξηραμένα l 1 φλιτζ. σπόρους ροδιού l πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη βινεγκρέτ: l 2 κ.σ. πετιμέζι l 1/4 φλιτζ. μηλόξιδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα και ρίχνουμε το κους κους να σοταριστεί ελαφρά. Ανακατεύουμε να γυαλίσει και να αλλάξει χρώμα και προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και το ζωμό λαχανικών. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κους κους να βράσει για 15΄ περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του.
2. Κατεβάζουμε το κους κους από τη φωτιά και, μόλις κρυώσει ελαφρά, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ώστε να διατηρήσει το χρώμα του. Προσθέτουμε τα κράνμπερι μαζί με το ρόδι και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα το πετιμέζι με το μηλόξιδο και περιχύνουμε το κους κους. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.