Ατζέμ πιλάφι με αρώτα από την Μικρά Ασία.
Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που “ξυπνάει” συναισθήματα, θα την βρείτε στον πέμπτο τόμο¨”Η Σμύρνη μου” “Ζυμαρικά και Ρύζι” που κυκλοφορεί με το 7ΜΕΡΕΣTV
Προετοιμασία: 35 λεπτά
Ψήσιμο: 1 ώρα και 15 λεπτά
Μερίδες: 6-8
Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια
ΥΛΙΚΑ
‒ 1 κιλό αρνίσιο κρέας
‒ 2 κ.σ. Βούτυρο
‒ 2 κ.σ. Λάδι
‒ 4 φλιτζ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι
‒ 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
‒ 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
‒ 6 κόκκους μπαχάρι
‒ αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Κόβουμε το κρέας σε μικρές μερίδες και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο, το λάδι και το κρεμμύδι, να θωρακιστεί και να ροδίσει. Προσθέτουμε την ντομάτα, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και νερό τόσο όσο να σκεπάζει τα υλικά. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά.
• Μετράμε το ζωμό που έχουμε στην κατσαρόλα. Θα χρειαστούμε 8 φλιτζ. τσαγιού υγρό, οπότε αν δεν φτάνει ο ζωμός, συμπληρώνουμε με νερό. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κολλήσει. Στο τέλος το φαγητό δεν πρέπει να έχει υγρά.
• Κατεβάζουμε το ατζέμ πιλάφι από τη φωτιά, το ανακατεύουμε για μία ακόμα φορά, το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.TIPΑν θέλουμε, κατά το σερβίρισμα πασπαλίζουμε το φαγητό με τριμμένο τυρί.