Mέχρι να ανοίξει η εστίαση μπορούμε να απολαμβάνουμε λαχταριστό σπιτικό brunch, χάρη σε συνταγές εύκολες και πεντανόστιμες όπως είναι τα αβγά ποσέ.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 4-6 λεπτά
Για 2 άτομα
4 φέτες ψωμί, κατά προτίμηση χωριάτικο
2 κ.σ. βούτυρο
2 αβοκάντο ώριμα σε φέτες
χυμό από 1 λεμόνι
100 γρ. σολομό καπνιστό σε φέτες
4 αβγά
2 κ.σ. ξίδι
4 φέτες μπέικον ψημένες
ελαιόλαδο
μαϊντανό (ή κόλιανδρο ή σχοινόπρασο) ψιλοκομμένο
τυρί κατσικίσιο
Αβγά ποσέ για brunch: Η εκτέλεση της συνταγής
Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και φρυγανίζουμε το ψωμί και από τις δύο πλευρές. Το μοιράζουμε σε δύο πιάτα και βάζουμε από πάνω τις φέτες του αβοκάντο. Ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει το αβοκάντο και απλώνουμε το σολομό.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και, μόλις έρθει σε βρασμό, προσθέτουμε το ξίδι. Ανακατεύουμε να δημιουργηθεί μια δίνη και ρίχνουμε μέσα τα αβγά, ένα τη φορά. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά και τα αφαιρούμε προσεκτικά από την κατσαρόλα.
Βάζουμε πάνω από κάθε φέτα ψωμιού ένα αβγό και μία φέτα ψητού μπέικον και γαρνίρουμε με λίγο ελαιόλαδο, κατσικίσιο τυρί και ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Περισσότερες συνταγές στο Hello.gr