Όπως αποδεικνύεται η Κάθριν Μίντλετον είναι ακριβώς όπως όλοι μας. Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ λατρεύει τα γλυκά και έχει ιδιαίτερη αδυναμία στις πουτίγκες. Δείτε παρακάτω την αγαπημένη της γλυκιά απόλαυση, την πουτίγκα καραμέλας και τη συνταγή της.
Την αποκάλυψη έκανε ο σεφ του «Old Boot Inn» στο Stanford Dingley στο οποίο η Κάθριν απολαμβάνει συχνά το συγκεκριμένο γλυκό ενώ και ο βασιλικός σεφ Ντάρεν Μακ Γκρέιντι συνήθιζε να της ετοιμάζει το συγκεκριμένο γλυκό προσθέτοντας μέσα όμως και κομματάκια σοκολάτας.
Ο Ντάρεν, ο οποίος μαγείρευε για τη Βασίλισσα, τον πρίγκιπα Φίλιππο, την πριγκίπισσα Νταιάνα και τους πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι για πάνω από 15 χρόνια – μοιράστηκε τη συνταγή στην επίσημη ιστοσελίδα του «The Royal Chef». Δείτε την παρακάτω.
Υλικά για την πουτίγκα της Κάθριν Μίντλετον:
- 170 γρ μεσογειακούς χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια και κομμένους ο καθένας σε περίπου 8 κομμάτια
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 250 ml βραστό νερό
- 60 γρ βούτυρο
- 170 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι κομμάτια σοκολάτας
- 1 αυγό
- 230 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάστα βανίλιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για την σάλτσα καραμέλας:
- 310 γρ ζάχαρη καστανή
- 200 γρ βούτυρο αλατισμένο
- ½ φλιτζάνι κομμάτια σοκολάτας
- 9 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Βήμα 1
Προετοιμάστε τη σάλτσα προσθέτοντας όλα τα συστατικά σε ένα τηγάνι. Ανακατέψτε σε υψηλή θερμοκρασία έως ότου ομογενοποιηθούν. Σιγοβράστε για 4 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίξτε περίπου 1 ½ φλιτζάνια σάλτσας σε μια λαδωμένη φόρμα για πουτίγκα και αφήστε να κρυώσει. Κρατήστε την υπόλοιπη σάλτσα για να τη ρίξετε πάνω από την πουτίγκα.
Βήμα 3
Βάλτε τους χουρμάδες σε ένα μπολ μαζί με τη σόδα και το βραστό νερό. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η σόδα και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Τα βήματα ένα και δύο μπορούν να γίνουν και από την προηγούμενη μέρα.
Βήμα 4
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, προσθέστε σταδιακά το αυγό και τη βανίλια και συνεχίστε να χτυπάτε. Στη συνέχεια ρίξτε σιγά σιγά στο μείγμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μείγμα με τους χουρμάδες και τα κομματάκια σοκολάτας. Βάλτε το μείγμα στο μπολ με ένα κουτάλι πάνω από την κρύα σάλτσα.
Βήμα 5
Ψήστε την πουτίγκα στον ατμό για περίπου 1 ½ ώρα. Όταν η πουτίγκα είναι έτοιμη, ξαναζεστάνετε την υπόλοιπη σάλτσα. Αναποδογυρίστε την πουτίγκα σε ένα ζεστό πιάτο και ρίξτε από πάνω τη σάλτσα.
Βήμα 6
Σερβίρετε με παγωμένη κρέμα, σαντιγί ή παγωτό.