Ο σεφ Γιώργος Παπακώστας έδωσε στον αέρα της εκπομπής Ελένη την πιο νόστιμη συνταγή για το εθνικό πιάτο της 25ης Μαρτίου. Παραδοσιακός μπακαλιάρος σκορδαλιά!

Είναι το πιάτο των ημερών, αφού τη Δευτέρα που μας έρχεται, όλα τα σπίτια θα μυρίσουν σκορδαλιά και φρεσκοτηγανισμένο μπακαλιάρο. Όμως υπάρχουν κάποια μυστικά που κάνουν το ψάρι ακόμη πιο τραγανό και αφράτο και τη σκορδαλιά βελούδινη.

Μπακαλιάρος σκορδαλιά
O Γιώργος Παπακώστας έδωσε την τέλεια συνταγή για μπακαλιάρο σκορδαλιά στον αέρα της Ελένης.
(Photo: Instagram)

Ο σεφ της εκπομπής Ελένη έδωσε σήμερα tips για το πιο απολαυστικό αποτέλεσμα. «Ξαναβρήκα την όρεξή μου!» αναφώνησε η Ελένη Μενεγάκη μόλις το πιάτο ήταν έτοιμο!

Τι θα χρειαστείτε;

Υλικά:

Λάδι για τηγάνισμα
800 γρ. – 1 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
360 γρ. αλεύρι
60 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
50 γρ. βότκα
480-500 γρ. μπύρα (πολύ κρύα)

Για τη σκορδαλιά:

500 γρ. ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα
6-8 σκελίδες σκόρδο
60 γρ. ξύδι
240 γρ. ελαιόλαδο

Δείτε την εκτέλεση του πιάτου στο βίντεο που ακολουθεί:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!