Ο Γιώργος Τσούλης κάνει τη μαγειρική, διασκέδαση, κι έρχεται να αποδείξει ότι όλοι μπορούν να τα καταφέρουν στην κουζίνα!
Καθημερινά στις 15:30,μαγειρεύει λαχταριστές, δροσερές συνταγές που θα μας δώσουν ιδέες για τα καλοκαιρινά μας τραπέζια.
Μαζί του μια sous chef από το… μέλλον, ρωτάει ότι θα θέλατε να ρωτήσετε εσείς.
Banoffee
Μερίδες: 6-8
Χρόνος Εκτέλεσης: 3 ώρες & 30 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 3 ώρες & 30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
#tsoulotip: Αν δεν είναι αρκετά ώριμες οι μπανάνες μας μπορούμε να τις βάλουμε στο micro για 2 λεπτά στα 900W.
Υλικά
Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
80 γρ. βούτυρο λιωμένο + extra για το άλειμμα
Για την καραμέλα:
70 γρ. φιστίκια πίνατς ψημένα αλατισμένα, χοντροκομμένα
800 γρ. γάλα, καραμελωμένο ζαχαρούχο (dulce de leche)
2 ώριμες μπανάνες
Για τη σαντιγί:
200 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Για την καραμέλα βουτύρου:
200 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα:
Τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
Καραμέλα βουτύρου
Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις δύο συσκευασίες συμπυκνωμένου γάλακτος χωρίς να τις ανοίξουμε. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό μέχρι να σκεπαστεί εντελώς. Καπακώνουμε και τις αφήνουμε να βράσουν για 3 ώρες. Φροντίζουμε το νερό να καλύπτει τις συσκευασίες καθ’ όλη τη διάρκεια του βρασίματος. Μόλις περάσουν οι 3 ώρες, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τις συσκευασίες στην άκρη.
2. Για τη βάση: Χτυπάμε στο multi τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Κατόπιν, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να απορροφηθεί τελείως.
3. Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22 εκ., απλώνουμε στην επιφάνεια της τα μπισκότα, δημιουργώντας με τα χέρια τοιχώματα και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 30 λεπτά.
4. Για την καραμέλα: Ρίχνουμε τις μπανάνες στο multi και τις χτυπάμε, μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές. Μόλις είναι έτοιμος, τον αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
5. Αμέσως μετά, αδειάζουμε μέσα στο μπολ τις συσκευασίες συμπυκνωμένου γάλακτος, τα φιστίκια και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
6. Έπειτα, βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο, ρίχνουμε την καραμέλα από πάνω και μεταφέρουμε ξανά το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες.
7. Για την επικάλυψη: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αρχίσει να αφρατεύει. Αμέσως μετά, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμη, μεταφέρουμε τη σαντιγί σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
8. Για την καραμέλα βουτύρου: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε δόσεις μέσα. Μόλις λιώσει τελείως η πρώτη δόση, ρίχνουμε και την επόμενη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες δόσεις.
9. Έπειτα, ρίχνουμε αλάτι μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε.
10. Στη συνέχεια, αδειάζουμε σε δόσεις την κρέμα γάλακτος μέσα στην καραμέλα και ανακατεύουμε ξανά, μέχρι να απορροφηθεί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες δόσεις.
11. Ύστερα, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Αφού κρυώσει, το μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
12. Σύνθεση: Στολίζουμε το banoffee με τη σαντιγί και την καραμέλα βουτύρου, τρίβουμε λίγη σοκολάτα κουβερτούρα από πάνω, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με έξτρα καραμέλα βουτύρου.
Caesar’s salad με αρωματικό κοτόπουλο
Μερίδες: 2-4
Χρόνος Εκτέλεσης: 15 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
#tsoulotip: 1.Μπορούμε να πασπαλίσουμε τα κρουτόν με οποιαδήποτε μυρωδικά επιθυμούμε. 2. Μπορούμε να προσθέσουμε και φρέσκο καλαμπόκι που της πάει πολύ. Αν δεν θέλουμε αντζούγιες, δεν βάζουμε.
Υλικά
Για τη σαλάτα:
1 iceberg
2 στήθη κοτόπουλου
3-4 κλ. θυμάρι ψιλοκομμένο
3-4 φέτες μπέικον
20 γρ. flakes παρμεζάνας
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το dressing:
240 γρ. μαγιονέζα
120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 κ.σ. μουστάρδα dijon
2 κ.γ. Worcestershire sauce
1 σκ. Σκόρδο
2 φιλέτα αντζούγιας
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τα κρουτόν:
5 φέτες ψωμί του τοστ, κομμένες σε κυβάκια χωρίς την κόρα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Πάπρικα, καπνιστή
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Για το κοτόπουλο: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Παράλληλα, απλώνουμε ομοιόμορφα το θυμάρι σε ένα ταψί του φούρνου διαστάσεων 26Χ20 εκ., αλατοπιπερώνουμε τα στήθη κοτόπουλου και από τις 2 πλευρές και ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι, ώστε να καλύψουμε την επιφάνεια του και λίγο παραπάνω.
2. Αφού ζεσταθεί το ελαιόλαδο, μεταφέρουμε τα στήθη κοτόπουλου στο τηγάνι με την πλευρά της πέτσας από κάτω και τα τηγανίζουμε, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
3. Μόλις είναι έτοιμα, τοποθετούμε τα στήθη κοτόπουλου πάνω στο θυμάρι και περιχύνουμε το καυτό λάδι πάνω στο αρωματικό.
4. Τέλος, ψήνουμε τα στήθη κοτόπουλου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20 λεπτά.
5. Για τα κρουτόν: Μεταφέρουμε τις κομμένες φέτες ψωμιού σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με πάπρικα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μίας χρήσης και ψήνουμε και τα κρουτόν στους 180°C στον αέρα για 10-12 λεπτά.
6. Για τις φέτες μπέικον: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τις φέτες μπέικον και τους δίνουμε χρώμα και από τις 2 πλευρές. Μόλις είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τις αφήνουμε στην άκρη.
7. Για το dressing: Στο multi αδειάζουμε τη μαγιονέζα, το σκόρδο, τη Worcestershire sauce, τη μουστάρδα, τα φιλέτα αντζούγιας, την παρμεζάνα, ελάχιστο ελαιόλαδο, πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε το dressing στην άκρη.
Ρολό χοιρινό σνίτσελ
Μερίδες: 4-6
Χρόνος Εκτέλεσης: 30 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
#tsoulotip: Το ηλιέλαιο δεν πρέπει να καίει πολύ για να να μην ψηθεί γρήγορα εξωτερικά το ρολό και παραμείνει ωμό στο εσωτερικό του.
Υλικά
1 κιλό χοιρινό τρανς, κομμένο σε λεπτές φέτες
100 γρ. καϊμάκ
4-6 φέτες ζαμπόν
200 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε μπαστούνια
200 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
200 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
3 αυγά, μέτρια
Αλάτι
Πιπέρι
Ηλιέλαιο
Για το καϊμάκ:
150 γρ. Philadelphia
100 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
80 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
Για το σερβίρισμα:
Καιμάκ
Φύτρες
Εκτέλεση
1. Για το καϊμάκ: Αδειάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τη φέτα και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Για το χοιρινό: Παίρνουμε ένα κομμάτι χοιρινού, το τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας με τη μικρότερη πλευρά να κοιτάει εμάς και το αλατοπιπερώνουμε κι από τις 2 πλευρές.
3. Έπειτα, αλείφουμε τη μία πλευρά του χοιρινού με καϊμάκ αφήνοντας κενό περιμετρικά.
4. Στη συνέχεια, τοποθετούμε στο κέντρο του χοιρινού μία φέτα ζαμπόν, από πάνω ακριβώς τη μοτσαρέλα και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.
5. Ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία και τις υπόλοιπες φέτες χοιρινού.
6. Για το πανάρισμα: Αδειάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι, σε ένα δεύτερο τα αυγά (τα οποία χτυπάμε με ένα πιρούνι) και στο τρίτο πιάτο τη φρυγανιά.
7. Κατόπιν, περνάμε τα χοιρινά ρολό πρώτα από το αλεύρι, ύστερα από τα αυγά, έπειτα από τη φρυγανιά, αμέσως μετά ξανά από τα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά.
8. Στη συνέχεια, τοποθετούμε μία κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, τηγανίζουμε τα χοιρινά ρολό. Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
9. Τέλος, σερβίρουμε ζεστά τα χοιρινό ρολό με καιμάκ και φύτρες.