Ο Σεφ Γιώργος Τσούλης μας μαθαίνει πως να φτιάξουμε γρήγορα και πανεύκολα μπισκότα ολικής, γεμιστά με φυστικοβούτυρο, χωρίς ζάχαρη. Το τέλειο, vegetarian, γλυκό σνακ για κάθε στιγμή.
#tsoulotip: Προσέχουμε όταν ανοίγουμε τη ζύμη να έχει παντού το ίδιο πάχος για να ψηθούν τον ίδιο χρόνο.
ΥΛΙΚΑ
180 γρ. αλεύρι ολικής
40 γρ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
80 ml νερό
2 κ.γ. ηλιέλαιο
80 γρ. μέλι
Για τη γέμιση
200 γρ. φυστικοβούτυρο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C, στον αέρα.
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το νερό, το ηλιέλαιο και το μέλι. Φορώντας γάντια μιας χρήσης, ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε πάχος 0,5 εκ. Κόβουμε τα μπισκότα με στρογγυλό τσέρκι, διαμέτρου 5 εκ. και όση ζύμη περισσέψει, το ανοίγουμε εκ νέου.
Κόβουμε στα μισά μπισκότα με ένα μικρότερο τσέρκι διαμέτρου 1 εκ., δημιουργώντας μια τρύπα στη μέση.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε για 5 λεπτά.
Αφαιρούμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Απλώνουμε λίγο φυστικοβούτυρο σε ένα μπισκότο χωρίς τρύπα και καλύπτουμε με ένα μπισκότο που έχει τρύπα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα μπισκότα και σερβίρουμε.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο giorgostsoulis.com