BLACK MAMBA από τον Ευάγγελο Χασιώτη

8-10 ⁄  40΄ ⁄  4-5 ώρες ⁄  12΄-15΄ /  Μέτρια
ΥΛΙΚΑ

Black Mamba
Για τις βάσεις τάρτας
500 γρ. αλεύρι μαλακό
120 γρ. ζάχαρη άχνη 
180 γρ. βούτυρο 
3 αβγά
2 δόσεις βανίλιας
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για τη μους
750 γρ. σαντιγί φυτική
60 ml κρέμα γάλακτος 
45 γρ. ζελατίνη
1.000 γρ. σοκολάτα bitter 80% κακαόμαζα
Για την επικάλυψη
500 γρ. σοκολάτα bitter 80% κακαόμαζα
700 ml γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάσεις τάρτας
Ανακατεύουμε τα αβγά με το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Ενσωματώνουμε στη συνέχεια το αλεύρι, δουλεύοντας το μείγμα με απαλές κινήσεις.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε ατομικές ταρτιέρες, ανοίγοντάς την απαλά με τα χέρια –έχουμε βάλει λίγο αλεύρι για να μην κολλάει– ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους. Αφαιρούμε τη ζύμη που περισσεύει από τα σκεύη και ψήνουμε τις βάσεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, για 12΄-15΄.
Ξεφορμάρουμε τις τάρτες και τις μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
Μους σοκολάτας
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αναμειγνύουμε τη φυτική σαντιγί με την κρέμα γάλακτος και τα ζεσταίνουμε ελαφρώς. Μουλιάζουμε σε μια κανάτα με 500 ml νερό τις ζελατίνες για 3΄-5΄. Τις πιάνουμε με μια τσιμπίδα και τις βάζουμε στο χλιαρό μείγμα γάλακτος-κρέμας, το οποίο στη συνέχεια ενώνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν. Μοιράζουμε με μια βαθιά κουτάλα τη μους σοκολάτας σε φόρμες για cupcakes ή στρογγυλά καλούπια και τις μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες. Όταν παγώσουν καλά οι μους, τις ξεφορμάρουμε και τις τοποθετούμε στις ψημένες βάσεις τάρτας.
Επικάλυψη
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αναμειγνύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε ελαφρώς το μείγμα – να γίνει χλιαρό. Ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις ώστε να φύγει όλος ο αέρας προς τα έξω και να αποκτήσουμε μια γυαλιστερή, λεία και χωρίς φουσκάλες γκανάς.
Μεταφέρουμε τις τάρτες με τη μους πάνω σε σχάρα και, χρησιμοποιώντας μια βαθιά κουτάλα, τις επικαλύπτουμε με την γκανάς. Γαρνίρουμε τις τάρτες με κόκκινα φρούτα (φράουλες, blueberries κ.ά.) για μια εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.
Περισσότερες συνταγές στο Ηello Cuisine!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ