Όλες μας αγαπάμε τα κέικ και ειδικά το carrot cake έχει συνδεθεί με πρωινό καφέ με τις φίλες μας συνοδευόμενο από ζεστό καφέ ή τσάι.
Κάθε φορά που φτιάχνουμε κέικ το σπίτι μας γεμίζει από ωραίες, οικείες μυρωδιές με τη ζάχαρη και το βούτυρο να πλημμυρίζουν τις αισθήσεις μας. Αν έχετε παιδιά μπορείτε να κάνετε μαζί τους το carrot cake, είναι μια διαδικασία που θα τα κάνει να χαρούν και θα σας βοηθήσει να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί τους.
Η συνταγή για κέικ καρότου δε διαφέρει πολύ από την βασική συνταγή για κέικ, αν και την παράσταση κλέβει το γλάσο στο τέλος. Το carrot cake είναι ένα ελαφρύ και πολύ αρωματικό γλυκό αφού περιέχει πορτοκάλι, κανέλα και μοσχοκάρυδο.
Συνταγή για κέικ καρότου
Υλικά
175 γραμμάρια ζάχαρη
175 ml ηλιέλαιο
3 μεγάλα αβγά ελαφρά χτυπημένα
140 γρ καρότο τριμμένο (περίπου 3 μεσαία)
100 γρ σταφίδες
1 μεγάλο πορτοκάλι
175 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο (φρεσκοτριμμένο θα σας δώσει την καλύτερη γεύση)
Για το γλάσο
175 γρ ζάχαρη άχνη
1½-2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C/160C. Λαδώνουμε και στρώνουμε τη βάση και τις πλευρές μιας τετράγωνης φόρμας για κέικ 18 εκ. με λαδόκολλα.
Βήμα 2
Ρίξτε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα ή μίξερ. Προσθέστε τα καρότα, τις σταφίδες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Βήμα 3
Κοσκινίζουμε στο μπολ το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε τα όλα μαζί, το μείγμα θα είναι απαλό και σχεδόν ρευστό.
Βήμα 4
Αδειάζετε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και ψήνετε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να γίνει σφιχτό και ελαστικό όταν το πιέζετε στο κέντρο.
Βήμα 5
Αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά, ξεκολλήστε το χαρτί και αφήστε το σε μια σχάρα.
Βήμα 6
Χτυπήστε τη ζάχαρη άχνη και το χυμό πορτοκαλιού σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν – θέλετε το γλάσο να είναι περίπου τόσο ρευστό όσο η απλή κρέμα. Βάλτε το κέικ σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και περιχύστε το γλάσο μπρος-πίσω σε διαγώνιες γραμμές πάνω από το πάνω μέρος, αφήνοντάς το να στάζει από τα πλάγια.