Κλείστε τα γεμάτα αρώματα χόρτα της άνοιξης σε τραγανό φύλλο κρούστας και απολαύστε τα πιο νόστιμα χορτοπιτάκια που έχετε φτιάξει ποτέ!

Αν βρείτε στην αγορά φρέσκα χόρτα, πάρτε διαφορετικά είδη, ανακατέψτε τα με μπόλικα με μυρωδικά και φτιάξτε μια απολαυστική γέμιση, ιδανική για σπιτικά χορτοπιτάκια! Αν νηστεύετε, μπορείτε να παραλείψετε τη φέτα. Ούτως ή άλλως, είναι πεντανόστιμα!

Φανταστικά χορτοπιτάκια με τραγανό φύλλο. (Photo: istock)

Υλικά:

6 φύλλα κρούστας

1 κιλό χόρτα και μυρωδικά διάφορα, χοντροκομμένα

1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 πράσα ψιλοκομμένα

250 γρ. φέτα σε τρίμματα

1/2 φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Έξτρα ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση:

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα. Όσα περισσότερα είδη βάλουμε, τόσο πιο νόστιμη θα γίνουν τα πιτάκια.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους, ξεκινώντας από τα κρεμμυδάκια και τα πράσα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10΄ περίπου μέχρι να στεγνώσουν. Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη φέτα κι ανακατεύουμε.

Χωρίζουμε κάθε φύλλο κρούστας σε 3 κομμάτια. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε πάνω σε καθένα μία κουταλιά γέμιση. Διπλώνουμε τριγωνικά μέχρι επάνω και στο τέλος πιέζουμε με ένα πιρούνι να κλείσουν.

Αλείφουμε ξανά με ελαιόλαδο και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις για 20΄ μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να γίνει τραγανό.

χορτοπιτάκια
Τραγανό φύλλο απ’ έξω και αρωματική γέμιση με φρέσκα χόρτα μέσα. (Photo: istock)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ, , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ