Η χριστουγεννιάτικη πουτίνγκα είναι ότι καλύτερο για να φτιάξετε και να τρατάρετε τους επισκέπτες των εορτών.
Γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά και όλα τα υλικά για την χριστουγεννιάτικη πουτίνγκα τα έχεις στο σπίτι σου.
Η συνταγή αυτή είναι εύκολη και πεντανόστιμη και σίγουρα θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.
ΥΛΙΚΑ
800 γρ γάλα
100 γρ κορν φλάουρ
150 γρ ζάχαρη
400 γρ μελομακάρονα
2 βανιλίνες
50 γρ βούτυρο
Για γαρνιτούρα:
Σιρόπι καραμέλας
Καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στη φόρμα του κέικ (παραλληλόγραμμη) στρώνουμε μια διαφάνεια και μέσα σπάμε τα μελομακάρονα και στη συνέχεια τα πατάμε για να τα στρώσουμε ομοιόμορφα.
Βγάζουμε από τη φόρμα και τυλίγουμε με την μεμβράνη καλά και βάζουμε τη βάση μας στην κατάψυξη για μισή ώρα.
Όταν περάσει η μισή ώρα, πέρνουμε μια κατσαρόλα και την βάζουμε πάνω στην φωτιά. Προσθέτουμε 500 γρ μαζί με την ζάχαρη και το βράζουμε.
Στα υπόλοιπα 300 γρ γάλα κρύο προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τις βανιλίνες και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα να διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ.
Όταν βράσει το γάλα ρίχνουμε το κρυο γάλα μαζί με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει και τέλος ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε μέσα στην φόρμα .
Βάζουμε και από πάνω την βάση από τα μελομακάρονα . Η κρέμα πρέπει να ναι ζεστή για να κολλήσει πολύ καλά η βάση.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Η Χριστουγεννιάτικη πουτιγκα είναι έτοιμη και την στολίζουμε με σιρόπι καραμέλας και θρυμματισμένα καρύδια