Μέχρι πρόσφατα, το food pairing με ποτά εκτός κρασιού, ήταν μία πολυτέλεια και ίσως και ένα άγνωστο πεδίο δράσης. Ωστόσο, η σκηνή bartending άνοιξε νέους δρόμους και έδωσε φοβερές ιδέες, ώστε και μόνοι μας στο σπίτι να μπορούμε να προσφέρουμε νέες εμπειρίες στους καλεσμένους μας. Πλέον, είμαστε σε θέση όλοι να απολαμβάνουμε ένα καλό φαγητό παρέα με ποτό και μάλιστα με cocktail.

Cocktail και φαγητό

Ένας σεφ κι ένας mixologist θα έδιναν ιδανικούς συνδυασμούς με βάση τις γευστικές προτιμήσεις σου και τα πιάτα που υπάρχουν σε ένα γιορτινό γεύμα. Εμείς μοιραζόμαστε μαζί σου μερικά super wow tips!

Δημιουργικότητα και φαντασία είναι οι δύο λέξεις που πρέπει να κρατήσεις πριν ξεκινήσεις με τους συνδυασμούς των υλικών, των γεύσεων, των υφών και των χρωμάτων. Εξάλλου, ένα γιορτινό γεύμα δεν είναι μόνο αυτό που γεύεσαι. Είναι όλες οι αισθήσεις μαζί, ακόμα και η ακοή στο άκουσμα του πάγου ή στο τσούγκρισμα των ποτηριών και όλα αυτά μαζί μπορεί να τα προσφέρει ένα cocktail.

Ορεκτικό και cocktail

Τι καλύτερο από το χαβιάρι για το πρώτο πιάτο του γιορτινού γεύματος; Λίγο χαβιάρι με κριτσίνια είναι ένας απλός αλλά τόσος απολαυστικός συνδυασμός που ποτέ δεν θα χαθεί από τα “must” ενός επίσημου μενού. Φέτος κάνετε την διαφορά και σερβίρετε το χαβιάρι σας…λίγοι κόκκοι αρκούν, πάνω σε βραστά αυγά! Εδώ ο συνδυασμός με κρύα βότκα από την κατάψυξη είναι απογειωτικός.

Όπως ταιριάζει το κρασί με το τυρί, έτσι παντρεύονται πιο ερωτευμένα από ο,τιδήποτε άλλο το χαβιάρι με την βότκα. Αυτό το ξέρουν όλοι!

Κυρίως πιάτο και cocktail

Στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα βρούμε συχνά γαλοπούλα ή χοιρινό. Εκεί, ο ουρανίσκος μας αναζητά ένα συνδυασμό με λεμόνι, κάτι δροσερό που θα φέρει την απόλυτη ισορροπία και θα αναδείξει τόσο τη γεύση της τροφής όσο και του ποτού. Γιατί δεν δοκιμάζεις λοιπόν, ένα BLUE STONE cocktail. Με βάση την Cîroc Ultra-Premium Vodka και τη σόδα και με λίγο χυμό λεμονιού και σιρόπι βανίλιας, αυτό το cocktail θα αποθεώσει το πιάτο σου γευστικά.

Επιδόρπιο και cocktail

Eδώ είναι αυτή η ώρα που η γιορτή ολοκληρώνεται ή και αρχίζει… και στο τραπέζι ή πλέον στο σαλόνι, το γεύμα ή το δείπνο ολοκληρώνονται με ένα γλυκό και με πολλές αναμνήσεις για την χρονιά που φεύγει και την νέα που έρχεται.

Εδώ το food pairing “καλεί” από την μια πάβλοβες, μηλόπιτες και cranberry cakes και από την άλλη, ένα φανταστικό Cosmo.

www.apolafste.ypefthina.eneap.gr
Απολαύστε υπεύθυνα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ COCKTAIL, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ