ΔΙΧΡΩΜΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Από τον Βαγγέλη Δρίσκα
Βαθμός δυσκολίας 3
12 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
για μία στρογγυλή φόρμα 24 εκ.
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. γιαούρτι
400 γρ. ζάχαρη
300 γρ. βούτυρο
4 αβγά
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
μία βανίλια σκόνη
50 γρ. κακάο
αλεύρι και βούτυρο για τη φόρμα του κέικ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. βούτυρο
3 κ.σ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο (300 γρ.) με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τα αβγά ένα ένα, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη βανίλια. Συνεχίζουμε με το γιαούρτι, ανακατεύουμε και στη συνέχεια ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας για να σχηματιστεί ένα βελούδινο ομοιογενές μείγμα. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη. Ρίχνουμε στο ένα μέρος το κακάο και ανακατεύουμε.
Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ. Ρίχνουμε εναλλάξ κουταλιές από τα δύο μείγματα, κάθε φορά τη μια πάνω στην άλλη, στο κέντρο της φόρμας. Έπειτα, την κουνάμε με τα χέρια μας για να απλωθεί η ζύμη του κέικ. Δεν πρέπει να ανακατέψουμε με το κουτάλι, για να σχηματιστούν ευκρινώς οι στρώσεις βανίλιας και σοκολάτας. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175ο C, για 50 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά πριν το ξεφορμάρουμε.
Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα την κουβερτούρα με το βούτυρο (50 γρ.) και το νερό και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Ρίχνουμε την άχνη, ανακατεύουμε και περιχύνουμε το γλάσο στην επιφάνεια του κέικ.
ΤΙΡ
Προσέχουμε τη θερμοκρασία του φούρνου να μην είναι πολύ υψηλή, γιατί υπάρχει κίνδυνος να μη φουσκώσει το κέικ.
Περισσότερες συνταγές στο 7 ΜΕΡΕΣ ΤV