Μόλις ο καιρός ζεσταίνει, όλοι αναζητάμε ένα παγωτό. Με φρέσκα φρούτα από την αγορά, φτιάξτε το τέλειο παγωτό φράουλα για όλες τις ώρες και, φυσικά, για το Πασχαλινό τραπέζι.
Οι φράουλες αυτήν την εποχή έχουν την τιμητική τους. Κι επειδή αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους, προμηθευτείτε μπόλικες και φτιάξτε με αυτές τα πιο νόστιμα, απολαυστικά και ελαφριά γλυκά. Όπως αυτό εδώ το παγωτό, το οποίο μπορεί να γίνει ο καλύτερος επίλογος και για το τραπέζι της Λαμπρής.
Υλικά:
500 γρ. φράουλες
3/4 φλ. ζάχαρη
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
2 φλ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και, αν είναι πολύ μεγάλες, τις κόβουμε σε φέτες. Τις βάζουμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το αλάτι και τις λιώνουμε, πιέζοντας με το ειδικό εργαλείο για τον πουρέ ή με ένα πιρούνι, να λιώσουν.
Τις αφήνουμε σκεπασμένες στην άκρη να κατεβάσουν τα υγρά τους και τις πιέζουμε ξανά αν χρειάζεται.
Μεταφέρουμε τις λιωμένες φράουλες στο μίξερ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε καλά, να πάρουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ με καπάκι, σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες. Ενδιάμεσα, το ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα, το μεταφέρουμε στην κατάψυξη, κάνοντας το ίδιο μέχρι να παγώσει ή, εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε την παγωτομηχανή για να γλιτώσουμε το ανακάτεμα και να πετύχουμε καλύτερη υφή.