Οι καριόκες είναι ένα από τα πιο παλιά γλυκά, το οποίο έχει διασωθεί με το πέρασμα των χρόνων. Πρόκειται για ένα σοκολατένιο γλυκό που μπορούμε να το φτιάξουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή στο σπίτι μας.
Η συνταγή που ακολουθεί είναι εύκολη και χρειάζεται μόνο λίγη ώρα μέχρι να τ’ απολαύσουμε.
ΥΛΙΚΑ
450 γρ. μπισκότα πτι-μπερ αλεσμένα
250 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
½ κ. καρύδια χοντροκομμένα
4 αυγά
3 κ.σ κακάο
1 φλ. του καφέ κονιάκ
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τα καρύδια χοντροκομμένα και τα μπισκότα αλεσμένα. Συνεχίζουμε, προσθέτοντας το κακάο, τη βανίλια και το κονιάκ και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να μπορούμε να πλάσετε το μείγμα.
Κάνουμε το μείγμα μας ρολά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου μέχρι να κρυώσουν.
Λιώνετουμε τη μισή ποσότητα της σοκολάτας κουβερτούρας σε μπεν μαρί.
Βγάζουμε τα ρολά από το ψυγείο και αφού αφαιρέσουμε τη μεμβράνη, κόβουμε σε στρογγυλούς δίσκους, πάχους περίπου 1 εκατοστού.
Με ένα πιρούνι βυθίζουμε τους δίσκους στη ζεστή σοκολάτα και τους αφήνουμε σε λαδόκολλα που έχουμε στρώσει στο πάγκο εργασίας μας για να στεγνώσουν.
Αφού στεγνώσει καλά η σοκολάτα στις καριόκες μας, μπορούμε να τυλίξουμε σε μικρά φύλλα από αλουμινόχαρτο ή να τα αφήσουμε έτσι.