Εάν αγαπάτε τα τυριά και τις τυρόπιτες αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για εσάς.
Εύκολη, γρήγορη και πάνω απ’ όλα νόστιμη. Μπορείτε να την φτιάξετε μέσα σε λίγα λεπτά και ν’ απολαύσετε το αλμυρό σας σνακ στο σπίτι, στο γραφείο, στη βόλτα σας ακόμα και για κολατσιό στα παιδιά σας στο σχολείο.
Ας δούμε τη συνταγή για την τυρόπιτα με τα τρία τυριά.
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία με φύλλο κρούστας
200 γρ. φέτα
200 γρ. μυζήθρα τριμμένη
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
3 αβγά (2 για τη γέμιση, 1 για το άλειμμα της πίτας)
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Λίγο γάλα
Πιπέρι
Σουσάμι (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει.
Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε 5 φύλλα αλειμμένα με λάδι.
Σε ένα μπολ, τρίβουμε με το χέρι τη φέτα, προσθέτουμε τη μυζήθρα, την κεφαλογραβιέρα, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα 2 αβγά στο μπολ με τα τυριά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε στο ταψί τη γέμιση και καλύπτουμε την τυρόπιτα με τα υπόλοιπα 5 φύλλα με τον ίδιο τρόπο, αφού πρώτα τα αλείψουμε με λάδι.
Αλείφουμε την πίτα με λάδι, την χαράσσουμε ελαφρά και αλείφουμε καλά με αβγό αφού πρώτα το χτυπήσουμε ελαφρά.
Αν θέλετε πασπαλίζετε με σουσάμι.
Τέλος, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-30 λεπτά.