Μια συνταγή για λαχταριστό και vegan αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό. Λαχταριστό vegan ρυζόγαλο, χωρίς γλουτένη, εύκολο και γρήγορο από τον σεφ, Γιώργο Τσούλη.

#tsoulotip: Άμα θέλουμε μπορούμε να το δέσουμε και με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο αμυγδάλου.

ΥΛΙΚΑ

1 lt γάλα αμυγδάλου

200 γρ. ρύζι μπασμάτι 

160 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

2/3  κγ. τζίντζερ τριμμένο

2/3 κγ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

¼ κγ. κάρδαμο τριμμένο

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

150 γρ. ανανά κομμένο σε κυβάκια

Για το σερβίρισμα

Φιστίκια Αιγίνης

Ανανάς 

Φύλλα δυόσμου

Γιώργο Τσούλη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, το ρύζι, τη ζάχαρη, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, το κάρδαμο και το εκχύλισμα βανίλιας. 
  • Αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα. Προσέχουμε η φωτιά να είναι τόσο χαμηλή, ώστε να μην κοχλάζει το μείγμα της κατσαρόλας
  • Μόλις αρχίζει να πήζει το ρυζόγαλο, το αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 1-2 λεπτά και δοκιμάζουμε το ρύζι. Το ρυζόγαλο είναι έτοιμο, όταν το ρύζι έχει μαλακώσει αρκετά και το μείγμα έχει χυλώσει.
  • Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τον ανανά και ανακατεύουμε εκ νέου.
  • Σερβίρουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια με φιστίκια Αιγίνης, ανανά και φύλλα δυόσμου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ