Μια συνταγή για λαχταριστό και vegan αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό. Λαχταριστό vegan ρυζόγαλο, χωρίς γλουτένη, εύκολο και γρήγορο από τον σεφ, Γιώργο Τσούλη.
#tsoulotip: Άμα θέλουμε μπορούμε να το δέσουμε και με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο αμυγδάλου.
ΥΛΙΚΑ
1 lt γάλα αμυγδάλου
200 γρ. ρύζι μπασμάτι
160 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
2/3 κγ. τζίντζερ τριμμένο
2/3 κγ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
¼ κγ. κάρδαμο τριμμένο
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. ανανά κομμένο σε κυβάκια
Για το σερβίρισμα
Φιστίκια Αιγίνης
Ανανάς
Φύλλα δυόσμου
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, το ρύζι, τη ζάχαρη, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, το κάρδαμο και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα. Προσέχουμε η φωτιά να είναι τόσο χαμηλή, ώστε να μην κοχλάζει το μείγμα της κατσαρόλας
- Μόλις αρχίζει να πήζει το ρυζόγαλο, το αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 1-2 λεπτά και δοκιμάζουμε το ρύζι. Το ρυζόγαλο είναι έτοιμο, όταν το ρύζι έχει μαλακώσει αρκετά και το μείγμα έχει χυλώσει.
- Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τον ανανά και ανακατεύουμε εκ νέου.
- Σερβίρουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια με φιστίκια Αιγίνης, ανανά και φύλλα δυόσμου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ VEGAN, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ, ΡΥΖΟΓΑΛΟ, ΣΥΝΤΑΓΗ
Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ