Μετράμε αντίστροφα για την 25η Μαρτίου, όπου ο τηγανητός μπακαλιάρος και η σκορδαλιά έχουν την τιμητική τους.
Όσοι μαγειρέψουμε στο σπίτι, ήδη έχουμε αγοράσει τον μπακαλιάρο και τον έχουμε βάλει στο νερό, το οποίο πρέπει ν’ αλλάζουμε καθημερινά.
Ωστόσο, για να πετύχουμε το πιο ωραίο τραγανό κουρκούτι, θα σας αποκαλύψουμε τον τρόπο παρακάτω.
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο μπακαλιάρου (ξαλμυρισμένο και κομμένο σε 3-4 μερίδες)
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλυτζάνια νερό
1 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 ποτηράκι ρακή
λεμόνι (για το σερβίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγίζουμε καλά τον μπακαλιάρο μας να μην έχει νερά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι μας και περιμένουμε να κάψει.
Παράλληλα, φτιάχνουμε το κουρκούτι μας, όπου μέσα σε ένα μπολ βάζουμε αλεύρι, ρακή, ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός.
Στη συνέχεια, βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια μπακαλιάρου μέσα στον χυλό μας και τα βάζουμε στο τηγάνι. Αναποδογυρίζουμε να τηγανιστεί καλά και από τις δυο πλευρές και ακουμπάμε σε ένα πιάτο με αποροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με σκορδαλιά την οποία έχουμε φτιάξει με την τέλεια συνταγή που σας δείξαμε. Ένα πιάτο που ταιριάζει με το ψωμί που σας έχουμε δείξει.