Η σοκολατόπιτα είναι μια εύκολη επιλογή γλυκού για μια χειμερινή μέρα. Για τους λάτρεις της σοκολάτας είναι ο ένοχος πειρασμός αλλά και για εκείνους που δεν θέλουν να επιβαρύνουν τη διατροφή τους με περιττό αλεύρι υπάρχει μια εύκολη συνταγή για τα δικά τους μέτρα.

Δείτε τη συνταγή για τη σοκολατόπιτα ακολούθως:

Υλικά

Για την σοκολατόπιτα

  • 5 μέτρια αυγά
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 150 γρ λιωμένο βούτυρο
  • 50 γρ κακάο
  • 50 γρ γάλα
  • 130 γρ ινδοκάρυδο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 2 βανιλίνες

Για την φόρμα

  • Βούτυρο + κορν φλάουρ

Για το γλάσο

  • 100 γρ κουβερτούρα
  • 70 γρ καυτό γάλα 

Για το στόλισμα

  • Λευκή τρούφα

Φόρμα 24 εκ.

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την ζάχαρη , το λιωμένο βούτυρο , το κακάο , το γάλα , τις βανιλίνες ,το ξύσμα από 1 πορτοκάλι , το μπέικεν και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
  2. Βουτυρώνουμε μια φόρμα 24 εκ. και πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 με 50 λεπτά στους 170 c.
  4. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε μέσα το καυτό γάλα.
  5. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
  6. Ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με λευκή τρούφα την σοκολατόπιτα.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ