Μπορεί να αποφεύγουμε το ψωμί, αλλά αν το φτιάξουμε με τα χεράκια μας έχει άλλη χάρη, ειδικά εάν η συνταγή είναι εύκολη.
Εμείς, βρήκαμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για ψωμί για να φτιάξετε στο Σαββατοκύριακο στο σπίτι.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι κίτρινο σκληρό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
500 ml νερό χλιαρό
½ κ.τ. γλυκού ζάχαρη
1 κ.τ. γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το μισό νερό και 3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι.
Ανακατεύουμε για να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
Προσθέτουμε στη λεκάνη το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια για τουλάχιστον 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και την ζυμώνουμε για άλλα 5 λεπτά και την χωρίζουμε σε τρια ίσα μέρη.
Πλάθουμε με τα χέρια μας τρία καρβέλια και τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το ψωμί να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο, σε ζεστό μέρος του σπιτιού για περίπου 1,5 ώρα.
Τέλος, βρέχουμε τα καρβέλια ελαφρώς, τα χαράζουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.