Με δυσκολία μπορεί ν’ αντισταθεί κανείς στο ψωμί, ειδικά, όταν αυτό είναι ζεστό και σπιτικό.
Η συνταγή για ψωμί που ακολουθεί είναι πανεύκολη και πολύ νόστιμη.
Ο καιρός είναι αρκετά κρύος και είναι η καλύτερη ευκαιρία να μπούμε στην κουζίνα μας και να φτιάξουμε αυτή τη συνταγή για ψωμί.
Το σίγουρο είναι ότι θα την φτιάξετε αρκετές φορές.
ΥΛΙΚΑ
400 gr. αλεύρι γοχ
4 gr. μαγιά ξηρή
Νερό χλιαρό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνουμε την ζάχαρη, την μαγιά και 100 ml. χλιαρό νερό. Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε 10 λεπτά σε ζεστό σημείο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 60°C Κελσίου για 10 λεπτά και κατόπιν τον σβήνουμε.
Ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά που προσθέσαμε στο μπολ. Διαλύουμε σε 120 ml. νερό το αλάτι και το προσθέτουμε σταδιακά ενώ ζυμώνουμε. Ζυμώνουμε την ζύμη για 3 συνεχόμενα λεπτά.
Σε ένα στρογγυλό μπολ, στρώνουμε μια καθαρή λινή πετσέτα και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Στη συνέχεια τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι που ετοιμάσαμε και καλύπτουμε πολύ καλά με μεμβράνη. Αφήνουμε το μπολ μέσα στον φούρνο, που προθερμάναμε, για 20 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά βγάζουμε το μπολ από τον φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 220°C Κελσίου Αναποδογυρίζουμε το ψωμί σε ένα δίσκο ψησίματος ή ταψί.
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C Κελσίου και άλλα 8-10 στους 200°C Κελσίου