Ο Σάββας Πούμπουρας μαγειρεύει Fudge µε άλειµµα µπισκότου και µπισκότα
Υλικά
•
120 γρ. άλειµµα µπισκότου µε ταχίνι και 1 κ.σ. επιπλέον για το γαρνίρισµα
•
304 ml γάλα ζαχαρούχο
•
360 γρ. κουβερτούρα λευκή
•
225 γρ. µπισκότα της
αρεσκείας µας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουµε σε µια αντικολλητική κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα και την κουβερτούρα σπασµένη σε κοµµάτια και τα σιγοβράζουµε σε χαµηλή φωτιά, ανακατεύοντας µε µια µαρίζ µέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να οµογενοποιηθεί µε το γάλα.
Σβήνουµε το µάτι και προσθέτουµε το άλειµµα µπισκότου συνεχίζοντας το ανακάτεµα.
Σπάµε τα µπισκότα σε χοντρά κοµµάτια και τα ενσωµατώνουµε στο µείγµα ανακατεύοντας απαλά. Στρώνουµε ένα τετράγωνο σκεύος (31×27 εκ.) µε λαδόκολλα και αδειάζουµε µέσα το µείγµα, ισιώνοντας µε µια µαρίζ την επιφάνειά του. Ζεσταίνουµε σε φούρνο µικροκυµάτων ή µπεν µαρί 1 κ.σ. άλειµµα µπισκότου και ραντίζουµε µε αυτό το γλυκό. Πασπαλίζουµε µε µερικά επιπλέον µπισκότα και µεταφέρουµε το σκεύος στο ψυγείο για δύο ώρες.
Τέλος, ξεφορµάρουµε το γλυκό, το κόβουµε σε µικρά κοµµάτια και σερβίρουµε.
Tip: Απογειώνουµε τη γεύση του fudge πασπαλίζοντάς το κατά το σερβίρισµα µε ανθό αλατιού.
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο HELLO Cuisine