Μερίδες 4 ⁄ Προετοιμασία 20′ ⁄ Μαγείρεμα 30′ ⁄

Βαθμός Δυσκολίας – Εύκολη

Υλικά
• 4 φύλλα κρούστας
• 100 γρ. βούτυρο λιωµένο
• 60 γρ. ζάχαρη άχνη και λίγη επιπλέον για το σερβίρισµα
• 500 ml γάλα πλήρες
• 120 γρ. ζάχαρη
κρυσταλλική
• 50 γρ. σιµιγδάλι ψιλό
• 50 γρ. βούτυρο
• 2 κρόκους από µέτρια αβγά
• 1/2 κ.γ. εκχύλισµα βανίλιας
• µαρµελάδα φράουλα

Εκτέλεση
Απλώνουµε στον πάγκο εργασίας ένα φύλλο κρούστας και χρησιµοποιώντας πινέλο αλείφουµε όλη την επιφάνειά του µε βούτυρο. Στη συνέχεια το πασπαλίζουµε µε λίγη ζάχαρη άχνη.

Τοποθετούµε ακριβώς από πάνω το άλλο φύλλο και επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία. Συνεχίζουµε µε τον ίδιο τρόπο µέχρι να τελειώσουν τα φύλλα, βάζοντας πάντα το ένα πάνω στο άλλο. Κόβουµε το πακέτο των φύλλων σε 12 ορθογώνια κοµµάτια και τα µεταφέρουµε σε ταψί στρωµένο µε λαδόκολλα. Τα ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 190ο C, πάνω κάτω αντίσταση, για 10΄, µέχρι να καραµελώσουν. Τα βγάζουµε από το φούρνο και τα αφήνουµε να κρυώσουν.

Στο µεταξύ ετοιµάζουµε την κρέµα. Σε ένα κατσαρολάκι και σε µέτρια προς χαµηλή φωτιά, ζεσταίνουµε ελαφρώς το γάλα µε τη ζάχαρη και το εκχύλισµα της βανίλιας.
Παράλληλα σε ένα δεύτερο κατσαρολάκι και σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε το σιµιγδάλι µε το βούτυρο και ανακατεύουµε συνεχώς µε το σύρµα χειρός µέχρι να καβουρδιστεί. Μόλις αποκτήσει σκούρο χρώµα, προσθέτουµε το ζεστό γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας γρήγορα µε σύρµα για να αποτρέψουµε τη δηµιουργία σβόλων. Συνεχίζουµε το ανακάτεµα µέχρι να δέσει η κρέµα.

Αποσύρουµε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ενσωµατώνουµε στην κρέµα τους κρόκους, ανακατεύοντας µέχρι να οµογενοποιηθούν. Σκεπάζουµε την κρέµα µε µεµβράνη, η οποία πρέπει εφάπτεται στην επιφάνειά της για να µη σχηµατιστεί πέτσα, και τη µεταφέρουµε στο ψυγείο.

Όταν κρυώσει καλά η κρέµα, την αδειάζουµε σε µια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Βάζουµε σε πιάτο ένα κοµµάτι φύλλο και στρώνουµε οµοιόµορφα από πάνω λίγη κρέµα. Συνεχίζουµε µε ένα δεύτερο κοµµάτι φύλλου και άλλη µια στρώση κρέµας. Ολοκληρώνουµε µε φύλλο. Σερβίρουµε το γλυκό µε µαρµελάδα φράουλα και το πασπαλίζουµε µε άχνη ζάχαρη.

Φωτογραφίες: ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Μία συνταγή από το Hello Cuisine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ