Η Αποστολία Ζώη φτιάχνει ωραία γαλατόπιτα!

Υλικά

1 λίτρο γάλα

8 κ.σ. αλεύρι (ή 4 κ.σ. αλεύρι και 4 κ.σ. κορν φλάουρ)

µία κάψουλα βανίλιας ή
ξύσµα πορτοκαλιού ή ξύσµα λεµονιού

2/3 φλιτζ. ζάχαρη

3 αβγά χτυπηµένα

2 κ.σ. µαργαρίνη

5-6 φύλλα κρούστας

κανέλα (προαιρετικά)

βούτυρο λιωµένο για το
ταψί και τα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουµε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και ρίχνουµε ανακατεύοντας το αλεύρι. Χωρίς να σταµατήσουµε το ανακάτεµα, προσθέτουµε τη βανίλια ή το ξύσµα. Μόλις χυλώσει, ενσωµατώνουµε και τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά για να λιώσει. Τέλος προσθέτουµε τα 2 χτυπηµένα αβγά, ανακατεύουµε και ολοκληρώνουµε µε τη µαργαρίνη. Ανακατεύουµε καλά µέχρι να αποκτήσουµε ένα οµοιογενές µείγµα.

Αλείφουµε ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι µε λιωµένο βούτυρο και απλώνουµε ένα φύλλο κρούστας. Το βουτυρώνουµε και απλώνουµε από πάνω το επόµενο. Επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία και µε τα υπόλοιπα φύλλα. Εάν θέλουµε, εκτός από το βούτυρο ανάµεσα στα φύλλα µπορούµε να ρίξουµε και κανέλα.

Αδειάζουµε την κρέµα στο ταψί και στρίβουµε τις άκρες των φύλλων προς τα µέσα ώστε να αγκαλιάσουν τη γέµιση. Βουτυρώνουµε ξανά και ρίχνουµε άλλο ένα αβγό χτυπηµένο πάνω από την κρέµα. Ψήνουµε τη γαλατόπιτα σε προθερµασµένο φούρνο στους 180-200ο C για 30΄-40΄, µέχρι να αποκτήσει ένα όµορφο χρυσαφί χρώµα.

 

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο HELLO Cuisine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ