To Glühwein είναι εξαιρετικά δημοφιλές ρόφημα στο εξωτερικό και ειδικά στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης όπως η Γερμανία, η Σουηδία και η Δανία, όπου το ζεστό και γλυκό αυτό κρασί είναι αναπόσπαστο κομμάτι του χειμώνα. Το βρίκουμε πολύ σε υπαίθρια markets μαζί με άλλα παραδοσιακά εδέσματα.

Μια κούπα glühwein θα σας ζεστάνει ειδικά αν βρίσκεστε εκτός σπιτιού. Το Glühwein όμως είναι φανταστική ιδέα και για Dinner στο σπίτι. Σερβίρετε λίγο γλυκό ζεστό κρασί μετά το φαγητό και όλοι θα ενθουσιαστούν.


Βασικές συμβουλές για την παρασκευή Glühwein

Ζεσταίνουμε απαλά. Ο πρώτος και πιο σημαντικός κανόνας είναι να μην αφήσετε το κρασί να βράσει γιατί θα βράσει το αλκοόλ! Αφήστε το να ζεσταθεί απαλά για περίπου 20 λεπτά πριν φτάσουν οι καλεσμένοι σας.

Χρησιμοποιήστε ένα οικονομικό κρασί. Το καλύτερο κρασί για το glühwein είναι ένα ξηρό κόκκινο κρασί όπως το chianti έως το cabernet sauvignon.

Πειραματιστείτε με μπαχαρικά. Οι Γερμανοί τείνουν να το κρατούν αρκετά basic, αλλά μπορείτε να πειραματιστείτε και να προσθέσετε κάρδαμο, βανίλια, τζίντζερ ή ακόμα και μαύρο πιπέρι. Στις σκανδιναβικές χώρες, προσθέτουν στο gløgg τους αμύγδαλα και σταφίδες!

Και μετά υπάρχει το προαιρετικό schuss, ή σφηνάκι σκληρού ποτού (συνήθως ρούμι ή αμαρέτο).

Glühwein


Τι είναι το Glühwein;

Το Glühwein είναι γερμανικό ζεστό κρασί. Το Glühwein κυριολεκτικά μεταφράζεται σε «λαμπερό κρασί» λόγω του πώς νιώθετε αφού πίνετε μικροσκοπικές κούπες έξω τον Δεκέμβριο.

Το Glühwein σερβίρεται παραδοσιακά σε πάγκους σε χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλη τη Γερμανία και την Αυστρία για να κρατήσει ζεστό τους ανθρώπους καθώς ψωνίζουν.

Glühwein

Βασικά συστατικά στο Glühwein

Κόκκινο ξηρό κρασί: Δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τίποτα πολύ γλυκό (ή ακριβό)! Το Chianti, το cabernet Sauvignon ή το pinot noir θα λειτουργήσουν μια χαρά.
Ζάχαρη: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλή κρυσταλλική ζάχαρη
Πορτοκάλι: Χρησιμοποιήστε και το ξύσμα και τον φρέσκο ​​χυμό.
Ολόκληρα μπαχαρικά: Ξυλάκια κανέλας, αστεροειδής γλυκάνισος και γαρύφαλλο προσθέτουν μια υπέροχη και γιορτινή ζεστή γεύση στο ποτό.
Ρούμι ή αμαρέτο (προαιρετικά): Προσθέστε ένα σφηνάκι λίγο πριν το σερβίρετε.


Πώς να φτιάξετε το Glühwein

Σιγοβράζουμε τα υλικά. Φτιάξτε ένα απλό σιρόπι και σιγοβράστε το με ξυλάκια κανέλας, γαρύφαλλο και αστεροειδή γλυκάνισο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Σουρώνουμε και σερβίρουμε σε μικρές κούπες.

Προσθέστε ένα σφηνάκι ρούμι ή αμαρέτο (αν χρησιμοποιείτε) και γαρνίρετε με φλούδα πορτοκαλιού και αστεροειδή γλυκάνισο αν θέλετε.


Συμβουλές αποθήκευσης και αναθέρμανσης

Αποθήκευση: Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλτε το στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για έως και 3 ημέρες.
Για να ζεσταθεί ξανά: Ξαναζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια χαμηλή φωτιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ