Φρέσκα ροδάκινα, που μόλις έχουν βγει στην αγορά, σε μια τάρτα που μυρίζει… καλοκαίρι!
Φανταστική κι ελαφριά τάρτα με βελούδινη κρέμα και φρέσκα ροδάκινα, που μόλις βγαίνουν στην αγορά και φέρνουν το καλοκαίρι στο πιάτο μας.
Υλικά:
1 1/4 φλ. + 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. βούτυρο κρύο κομμένο σε κομμάτια
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
4 ροδάκινα
3 κρόκοι
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε στον κάδο του μίξερ το 1 1/4 φλ. αλεύρι και προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι και 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν σε μια συμπαγή ζύμη, τη βγάζουμε με προσοχή και τη στρώνουμε σε ελαφρώς βουτυρωμένη ταρτιέρα, πιέζοντας να καλύψει και τα τοιχώματα.
Τρυπάμε όλη την επιφάνεια της ζύμης με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσει και τη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 10΄, μέχρι να ροδίσει.
Στο μεταξύ, πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα ροδάκινα σε λεπτές φέτες. Μόλις βγάλουμε την τάρτα απ’ το φούρνο, στρώνουμε μέσα τα ροδάκινα, τη μία φέτα δίπλα στην άλλη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το υπόλοιπο γιαούρτι και τις 2 κ.σ. αλεύρι. Ανακατεύουμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός, μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα. Περιχύνουμε με την κρέμα αυτή τα ροδάκινα, σκεπάζουμε την τάρτα με αλουμινόχαρτο και την ξαναβάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 50΄ περίπου κι έπειτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15΄, μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρούστα. Βγάζουμε την τάρτα απ’ το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε στο κέντρο με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Photo credits: istock