Μια ομελέτα μετατρέπεται σε πλήρες γεύμα για όλη την οικογένεια με την προσθήκη σπαγγέτι και τριμμένων τυριών.
Οι Ισπανοί βάζουν στην ομελέτα λεπτοκομμένες πατάτες και φτιάχνουν τη λεγόμενη τορτίγια, που μοιάζει με χορταστική αλμυρή τούρτα. Κάτι αντίστοιχο γίνεται σε αυτή τη συνταγή, μόνο που αντί για πατάτες χρησιμοποιούμε σπαγγέτι για να δώσουμε όγκο στην ομελέτα και να τη μετατρέψουμε σε πλήρες γεύμα.
Υλικά:
250 γρ. σπαγγέτι
4 αβγά
1 φλ. κίτρινα τυριά (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα), τριμμένα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
Μαϊντανός για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τους πακέτου. Τα σουρώνουμε, τα ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε τα τυριά και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και στρώνουμε στον πάτο ομοιόμορφα τα μακαρόνια.
Αδειάζουμε από πάνω τα αβγά με το τυρί χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.
Μόλις ροδίσει η ομελέτα από τη μία πλευρά, την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. Σερβίρουμε με φύλλα μαϊντανού.