Hot dog µε λουκάνικο πράσου, σάλτσα µουστάρδας και σάλτσα πίκλας
Υλικά
• 4 ψωµάκια για hot dog
• 4 λουκάνικα µε πράσο
• 50 γρ. ρόκα baby
• 15 ντοµατίνια κοµµένα στα 4
Για τη σάλτσα µουστάρδας
• 200 γρ. µαγιονέζα
• 15 γρ. BBQ sauce
• 40 γρ. µουστάρδα απαλή
• 5 γρ. Worcestershire sauce
Για τη σάλτσα πίκλας
• 200 γρ. αγγουράκι τουρσί
• 200 γρ. µελιτζάνα
• 100 γρ. κρεµµύδι
• 30 γρ. κινόα ξεπλυµένη
• 80 γρ. ζωµό λαχανικών
• 30 γρ. µαϊντανό
• 40 γρ. ελαιόλαδο και 3 κ.σ. επιπλέον για το σοτάρισµα
• 2 κ.σ. ξίδι βαλσαµικό λευκό
• αλάτι
• πιπέρι φρεσκοτριµµένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουµε σε ένα µεγάλο µπρίκι την κινόα µε το ζωµό λαχανικών και τα µεταφέρουµε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, χαµηλώνουµε την ένταση της φωτιάς και αφήνουµε την κινόα να σιγοβράζει για 8΄-10΄.
Κόβουµε τη µελιτζάνα σε µικρούς κύβους. Ζεσταίνουµε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουµε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουµε τη µελιτζάνα για 3΄-4΄, πασπαλίζοντας µε αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι. Στη συνέχεια τη µεταφέρουµε σε ένα µπολ µαζί µε την κινόα.
Ψιλοκόβουµε το αγγουράκι τουρσί, το κρεµµύδι και το µαϊντανό και τα προσθέτουµε στο µπολ µε την κινόα και τη µελιτζάνα.
Ρίχνουµε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το βαλσαµικό ξίδι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι και ανακατεύουµε καλά.
Αναµειγνύουµε πολύ καλά σε ένα µπολ όλα τα υλικά για τη σάλτσα µουστάρδας.
Ζεσταίνουµε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουµε τα λουκάνικα για 3΄-4΄, µέχρι να βγάλουν τα αρώµατά τους και να πάρουν ωραίο χρώµα.
Ανοίγουµε τα ψωµάκια στη µέση κατά µήκος, µοιράζουµε ισοµερώς όλα τα υλικά –τη σάλτσα µουστάρδας, τη ρόκα, τα ντοµατίνια, τα λουκάνικα και τέλος τη σάλτσα πίκλας– και σερβίρουµε τα hot dogs.
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό HELLO CUISINE