Δίνοντας μαζικότερη έκταση στους εορτασμούς της στέψης του βασιλιά Κάρολου και της βασίλισσας Καμίλα, το Παλάτι καλεί τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου να συγκεντρωθούν στα λεγόμενα «Coronation Big Lunches», που θα λάβουν χώρα σε όλη τη χώρα, την Κυριακή 7 Μαΐου.

Η βασιλική οικογένεια έχει ορίσει ως επίσημο πιάτο της εκδήλωσης μια κις Λορέν από σπανάκι, φάβα και εστραγκόν. Μάλιστα, μέσω των επίσημων λογαριασμών τους στα social media, δόθηκε η συνταγή για το πιάτο, ώστε να μπορέσουν όλοι να τη μαγειρέψουν.

Πρόκειται για ένα vegetarian πιάτο, στην αντιπροσωπευτικότερη και πιο γνωστή εκδοχή του.  Για την ιστορία η κις Λορέν προέρχεται από την παραδοσιακή γαλλική κουζίνα και συγκεκριμένα από την περιοχή της Λορένης.

Yλικά – Κις Λορέν

Για τη ζύμη

125 γρ. απλό αλεύρι

Πρέζα αλάτι

25 γραμμ. κρύο βούτυρο, σε κύβους

25 γραμμ. λαρδί

2 κουταλιές της σούπας γάλα

Ή 1 τεμάχιο έτοιμης ζύμης 250 γρ.

Για τη γέμιση

125 ml γάλα

175 ml διπλή κρέμα γάλακτος

2 μεσαία αυγά

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν

Αλάτι και πιπέρι

100 γραμμ. τριμμένο τυρί τσένταρ

180 γραμμ. μαγειρεμένο σπανάκι, ελαφρά ψιλοκομμένο

60 γραμμ. μαγειρεμένα φασόλια ή φασόλια σόγιας

Εκτέλεση

Κοσκινίστε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ- προσθέστε τα λίπη και τρίψτε το μείγμα με τις άκρες των δαχτύλων σας μέχρι να έχετε μια αμμώδη υφή σαν ψίχουλα ψωμιού. Προσθέστε λίγο-λίγο το γάλα και ενώστε τα υλικά σε μια ζύμη.

Σκεπάστε και αφήστε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30-45 λεπτά. Αλευρώστε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας και ανοίξτε τη ζύμη σε κύκλο λίγο μεγαλύτερο από το πάνω μέρος της φόρμας και πάχους περίπου 5 mm.

Στρώστε τη φόρμα με τη ζύμη, προσέχοντας να μην υπάρχουν τρύπες, γιατί το μείγμα μπορεί να διαρρεύσει. Σκεπάζετε και ξεκουράζετε για άλλα 30 λεπτά στο ψυγείο.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Στρώνετε τη φόρμα ζαχαροπλαστικής με λαδόκολλα, προσθέτετε φασόλια ψησίματος και ψήνετε για 15 λεπτά, πριν αφαιρέσετε τη λαδόκολλα και τα φασόλια ψησίματος.

Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160°C. Χτυπήστε μαζί το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τα βότανα και τα καρυκεύματα.

Σκορπίστε το 1/2 του τριμμένου τυριού στη βάση που ψήθηκε, προσθέστε το ψιλοκομμένο σπανάκι, τα φασόλια και τα μυρωδικά και περιχύνετε με το υγρό μείγμα.

Εάν χρειάζεται, ανακατέψτε απαλά το μείγμα για να διασφαλίσετε ότι η γέμιση θα διασκορπιστεί ομοιόμορφα.

Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Βάλτε το στο φούρνο και ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί και να πάρει ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα.

Δείτε το βίντεο…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ, ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ