Το μωσαϊκό ή αλλιώς κορμός είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων.
Είναι ένα γλυκό που δεν χρειάζεται πολλά υλικά και ιδιαίτερη προετοιμασία.
Υπάρχουν πολλές συνταγές για μωσαϊκό, αλλά εμείς σας έχουμε την πιο εύκολη και νόστιμη.
ΥΛΙΚΑ
• 250 γρ. (1 1/2 φλ.τσαγιού) βούτυρο ή Μαργαρίνη
• 200 γρ. (1 φλ.τσαγιού) ζάχαρη άχνη
• 40 γρ. (5 κ.σ) Κονιάκ
• 50 γρ. (5 1/2 κ.σ) Κακάο
• 250 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
• αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί
καρύδια τριμμένα 200 γρ. (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη (προσοχή να μην κάψει) και βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την άχνη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε τα μπισκότα τριμμένα και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, και μόλις σταθεροποιηθεί το απλώνουμε στο αλουμινόχαρτο ή σε άλλο αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγουμε σε σχήμα κορμού.
Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
Όταν παγώσει το πασπαλίζουμε από πάνω με ψιλοτριμμένο μπισκότο.