Έρχεται Σαββατοκύριακο και τι πιο ωραίο από το να φτιάξουμε μια pizza και να την απολαύσουμε με πίνοντας ένα ποτήρι κρασί, βλέποντας την αγαπημένη μας ταινία.

Η pizza της τεμπέλας είναι η συνταγή που θες έτσι ώστε να μην “φας” την ώρα σου στην κουζίνα.

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. αλεύρι (γοχ)

300 γρ νερό
9 γρ ξερή μαγιά
50 γρ βούτυρο
1 κ.σ αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
20 γρ ελαιόλαδο
Σαλτσα για πίτσα
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
100 γρ ζαμπόν ωμοπλάτη
300 γρ γκούντα
300 γρ μοτσαρέλα

*Μπορείτε να προσθέσετε ότι υλικά θέλετε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε χλιαρό νερό και προσθέτουμε 50 γρ λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (για να μην καψουμε την μαγιά). Προσθέτουμε την ζάχαρη, την ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η μαγιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο το αλεύρι μαζί με το 1κ.σ αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Η ζύμη θα έχει ελαστική μορφή και θα κολλάει. Ρίχνουμε 20 γρ ελαιόλαδο στην ζύμη και λαδώνουμε πολύ καλά τα χέρια μας. Πιάνουμε την ζύμη με τα λαδωμένα χέρια και την βάζουμε σε ένα ταψί 35χ40 αφού πρώτα έχουμε βάλει μια λαδόκολλα.

Ανοίγουμε σε όλες τις πλευρές του ταψιού το ζυμάρι με τα χέρια. Μόλις το έχουμε ανοίξει καλά προσθέτουμε την σάλτσα για πίτσα. Συνεχίζουμε βάζοντας τα τυριά να καλυφθεί καλα όλη η επιφάνεια, κόβουμε την χοιρινή ωμοπλάτη σε λεπτές φέτες.

Έπειτα προσθέτουμε τις πιπεριές και βάζουμε την πίτσα για ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15 λεπτά στους 200c και για ακόμη 5 λεπτά στην κάτω αντίσταση.

Μόλις ψηθεί βγάζουμε την πίτσα και την αποσύρουμε από την λαδόκολλα. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και με ένα μαχαίρι την κόβουμε σε κομμάτια (βγάζει περίπου 13 μεγάλα κομμάτια).

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ