Οι πατάτες φούρνου ταιριάζουν σε όλες τις περιστάσεις, πηγαίνουν με όλα τα φαγητά και μπορούν να σερβιριστούν ως συνοδευτικό σε φαγητό είτε μόνες τους.

Οι baby πατάτες φούρνου είναι ότι καλύτερο αφού το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τις πλύνουμε πολύ καλά και να τις βάλουμε στον φούρνο να ψηθούν.

Η συνταγή που βρήκαμε για τις καραμελωμένες baby πατάτες φούρνου είναι πολύ εύκολη και νόστιμη και την φτιάχνουν κυρίως στην Γαλλία.

Ας δούμε αναλυτικά τη συνταγή μας για τις καραμελώμενες baby πατάτες φούρνου. .

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό πατάτες baby

1/4 φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ μουστάρδα πικάντικη

2 κ.γ ζάχαρη

1/4 φλ. κρασί

2 κλωναράκια δεντρολίβανο

1 κ.γ πιπέρι καγιέν

χυμό από δυο λεμόνια

1/2 φλ. νερό

αλάτι/πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τις αφήνουμε να βράσουν για δέκα λεπτά.

Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα ταψί, αφού τις έχουμε στραγγίσει καλά.

Βάζουμε τα υλικά μας – εκτός από το δεντρολίβανο- στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα και το περιχύνουμε στις πατάτες μας. Τέλος, προσθέτουμε και το δεντρολίβανο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λέπτα ώσπου να καραμελώσουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ,

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ