Ο Γιώργος Τσούλης κάνει τη μαγειρική, διασκέδαση, κι έρχεται να αποδείξει ότι όλοι μπορούν να τα καταφέρουν στην κουζίνα!
Καθημερινά στις 15:30,μαγειρεύει λαχταριστές, δροσερές συνταγές που θα μας δώσουν ιδέες για τα καλοκαιρινά μας τραπέζια.
Μαζί του μια sous chef από το… μέλλον, ρωτάει ότι θα θέλατε να ρωτήσετε εσείς.
Κατσικάκι με πατάτες στην κατσαρόλα (Πατατάτο)
Μερίδες: 4-6
Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα & 15 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
#tsoulotip: Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί, ώστε να μην πικρίσει το φαγητό.
Υλικά
● 1 κιλό κατσίκι, κομμένο σε κύβους
● 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κύβους
● 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
● 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
● 1 lt νερό
● 100 ml κόκκινο κρασί
● 2 φύλλα δάφνης
● 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
● 1 στικ κανέλας
● Αλάτι
● Πιπέρι
● Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, την αφήνουμε να ζεσταθεί και αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κατσίκι και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές για 2 λεπτά.
2. Έπειτα, προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε ξανά και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη.
4. Κατόπιν, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε εκ νέου, μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό κι έπειτα, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί αφήνοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί.
5. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το στικ κανέλας, τα φύλλα δάφνης, το νερό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
6. Σερβίρουμε το πιάτο μας ζεστό.
Κολοκυθάκια τηγανητά με μους γιαουρτιού
Μερίδες: 4-6
Χρόνος Εκτέλεσης: 10 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτρια
Προσέχουμε να μην είναι πολύ καυτό το λάδι, όταν θα ρίξουμε τα κολοκυθάκια, ώστε να μην καούν.
Υλικά
● 5 τμχ.μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε ροδέλες πάχους 0,5 εκ.
● 300 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ κοσκινισμένο
● ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη ζύμη:
● 140 αλευρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
● 140 ml νερό
● 1 αυγό, μέτριο
● αλάτι
Για τη μους γιαουρτιού:
● 200 ml κρέμα γάλακτος
● 400 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
● Χυμό και ξύσμα από ένα lime
● ¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
● αλάτι
● πιπέρι
Φύτρες, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα υλικά της ζύμης, δηλαδή το αλεύρι, το νερό, το αυγό, αλατίζουμε και ανακατεύουμε το κουρκούτι με ένα σύρμα χειρός.
2. Στη συνέχεια, περνάμε τα κολοκύθια πρώτα από ένα μπολ, όπου έχουμε προσθέσει τα 300 γρ. αλεύρι, τα τινάζουμε, ώστε να φύγει το περισσότερο αλεύρι κι έπειτα, τα ρίχνουμε προσεκτικά στο κουρκούτι, που φτιάξαμε νωρίτερα.
3. Παράλληλα, τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το αφήνουμε να ζεσταθεί και αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο.
4. Μόλις ζεσταθεί, τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και αφού χρυσαφίσουν, τα αφαιρούμε από το ηλιέλαιο με μία τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο, όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
5. Τέλος, σε ένα multi προσθέτουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και πολτοποιούμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί η μους. Μόλις ομογενοποιηθεί, τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, όπου προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό lime, τον άνηθο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
6. Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια ζεστά συνοδεύοντας τα με τημους γιαουρτιού.
Καραμελωμένη γαλατόπιτα με φύλλο
Μερίδες: 6-8
Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα & 30 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτρια
#tsoulotip: Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει, ώστε να μην πανιάσει το φύλλο.
Υλικά
● 2 lt γάλα, πλήρες
● 300 γρ. λιωμένο βούτυρο, για το άλειμμα
● 250 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
● 150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική για τη γέμιση
● 150 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
● 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική για το πασπάλισμα
● 10 φύλλα κρούστας
● 5 αυγά, μέτρια
● 1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη για το πασπάλισμα
● 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
● 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
1. Για τη γέμιση: Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα το γάλα, τη μισή ποσότητα ζάχαρης (75 γρ.), το εκχύλισμα βανίλιας και την αφήνουμε να ζεσταθεί.
2. Παράλληλα, σε ένα μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη (75 γρ.), το σιμιγδάλι, τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Μόλις το γάλα αρχίσει να ζεσταίνεται (όχι να βράζει), το αποσύρουμε από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε δόσεις με μία βαθιά κουτάλα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός.
4. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα, την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
5. Αφού πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε εκ νέου, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε το μείγμα στην άκρη, για να κρυώσει.
6. Για την πίτα: Αδειάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη (100 γρ.), την κανέλα, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε στην άκρη.
7. Έπειτα, αλείφουμε με βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί φούρνου διαμέτρου 36 εκ., το καλύπτουμε με ένα φύλλο κρούστας, το βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
8. Ακριβώς από πάνω, τοποθετούμε κάθετα ένα φύλλο ακόμα δημιουργώντας έναν σταυρό, το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε κι αυτό με ζάχαρη και κανέλα.
9. Κατόπιν, τοποθετούμε τρία φύλλα κρούστας ακόμα με τον παραπάνω τρόπο κι έπειτα, απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα.
10. Αμέσως μετά, καλύπτουμε την κρέμα με πέντε φύλλα κρούστας, τα οποία τοποθετούμε με τον παραπάνω τρόπο, δηλαδή σε σχήμα σταυρού, πασπαλίζοντας το καθένα με βούτυρο, ζάχαρη και κανέλα.
11. Τέλος, κόβουμε λίγο τις άκρες (αν δούμε πως προεξέχουν αρκετά, τις τυλίγουμε προς τα μέσα), χαράσσουμε την πίτα σε τρίγωνα κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 1 ώρα και 10 λεπτά.
12. Μόλις είναι έτοιμη, αφήνουμε την πίτα να κρυώσει εντελώς, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
https://youtu.be/VXvIAv__hEY
Ακολουθήστε το HELLO στο
Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!