Βαθμός δυσκολίας 3
12 μερίδες
ΥΛΙΚΑ  για 12 μερίδες
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
100 γρ. κακάο
250 ml γάλα
300 γρ. ζάχαρη
250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
4 αβγά
μία βανίλια σκόνη
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3 κ.σ. γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα, ρίχνουμε το κακάο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για να διαλυθούν. Ενώνουμε το μείγμα με τη λιωμένη κουβερτούρα, προσθέτουμε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και τέλος το αλεύρι.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί ή σε πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 28 εκ. ή σε ένα ορθογώνιο 30×40 εκ. (εκεί το κέικ θα βγει πιο χαμηλό). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175ο C, για 35 λεπτά και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 ώρες πριν το γλασάρουμε.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και, λίγο πριν πάρει βράση, τη ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε τη γλυκόζη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα για μία ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και μετά το απλώνουμε στο ψημένο κέικ. Διατηρούμε το κέικ στο ψυγείο.
ΤΙΡ
Πριν σερβίρουμε το κέικ, το αφήνουμε για 15-20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου προκειμένου να μαλακώσει το γλάσο.
Διαβάστε περισσότερα στο Hello Cuisine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ